Musorujsag
Élő Eredmények

Hat éve nem látta az édesanyját, távozik a Nyíregyháza légiósa

Hat éve nem látta az édesanyját, távozik a Nyíregyháza légiósa

m4sport.hu
Nem hosszabbítja meg szerződését a Fatum-Nyíregyháza női röplabdacsapatával Kovács-Francesco Genesis, a venezuelai feladó férjével együtt Spanyolországba költözik.

A szon.hu beszámolója szerint a nyíregyházi klub szerződést kínált a magyar állapolgársággal is rendelkező játékosnak, aki azonban nem kívánt élni a lehetőséggel.

Kapcsolódó tartalom

„Spanyolországban élnek a testvéreim, édesanyámmal pedig hat éve nem találkoztam – idézi Kovács-Francesco Genesist a klub honlapja. – Nagyon hiányoznak, ezért úgy döntöttünk, hogy Spanyolországba költözünk, és ott szeretnék még röplabdázni. Úgy éreztem, szükségem van egy kis váltásra. Nehéz időszak van a hátam mögött, a sérülés alatt jöttem rá, hogy mennyire hiányzik a család, szeretnék többet lenni velük. De nem végleges a búcsú, Nyíregyházán megmarad a lakásom, és szeretnék még visszajönni. A város, a csapat mindig ott lesz a szívemben, nagyon szerettem a csapattársaimat, a szurkolókat, a klubot. Úgyhogy remélem, csak átmeneti a búcsú.”

Genesis Francesco 2016-ban érkezett Nyíregyházára, azóta a csapat meghatározó játékosa volt. Az Extraligában egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet szerzett az együttessel, háromszoros Magyar Kupa-győztes, de volt második és kétszer harmadik is a Fatummal.

A feladók mellett szinte minden légiós távozik

Kovács-Francesco Genesis mellett a másik feladó és egy kivételével az összes idegenlégiós biztosan távozik a csapattól.

A klub közösségi oldalán csütörtökön közölték, hogy a szlovén ütő, Selena Leban a világ egyik legerősebb bajnokságának számító török élvonalban folytatja pályafutását, mellette a török center, Merve Cepni is hazatér. Ugyancsak a távozók között van az ukrán liberó, Viktorija Nikolajcsuk, a lett ütő, Anija Jurdza, poszttársai, a kazah Krisztina Belova és a trinidadi Darlene Ramdin is.

Szintén elhagyja a bajnokságban negyedikként zárt szabolcsi klubot a másik magyar feladó, a szerb felmenőkkel rendelkező Cicic Marija. Mindez azt jelenti, hogy a – szezon közben már távozottakkal együtt – kilenc külföldiből nyolc biztosan nem Nyíregyházán folytatja, míg a szlovák Deana Valentováról egyelőre nem közöltek információt.

A közlemény szerint a csapat vezetése több új röplabdással is tárgyal már hetek óta, és a következő napokban néhány érkezőt be is jelent.

Borítókép: Kovács-Francesco Genesis (Fotó: MTI/PAP/Marcin Bielecki)

További tartalmak