Musorujsag
Élő Eredmények

Szintet lépett a Vasas röplabdacsapata: selejtező nélkül a BL-főtáblán találta magát

Szintet lépett a Vasas röplabdacsapata: selejtező nélkül a BL-főtáblán találta magát

MTI
A magyar bajnok Vasas Óbuda alanyi jogon főtáblára került a női röplabda Bajnokok Ligájában.

A fővárosi klub közlése szerint az európai szövetség (CEV) csütörtökön hozta nyilvánosságra a 2023/24-es idény nemzetközi kupaküzelmeinek lebonyolítását. Mint írják, a magyar bajnok eredendően a selejtező első kiemeltjeként kezdte volna meg szereplését az elitsorozatban, de az orosz és fehérorosz csapatok továbbra is érvényben lévő kizárása miatt a Vasas megkapta a lehetőséget a CEV-től arra, hogy egyből a húszcsapatos főtáblára kerüljön.

„Nagy örömmel fogadtuk az európai szövetség mai tájékoztatását, szép elismerése ez az elmúlt két év munkájának és eredményeinek. Többször is említettük, hogy a következő idény egyik fő célja az lesz, hogy a BL csoportkörében is megszerezzük első győzelmünket, a mai hírek után ehhez egy apró lépéssel közelebb kerültünk” – nyilatkozta Sarlós Márton, az együttes ügyvezetője.

A Vasas 2019 óta negyedszer indul a BL-ben, kétszer a selejtezőből főtáblára jutott, egyszer pedig alulmaradt a kvalifikációban az orosz Dinamo Moszkvával szemben. A fővárosiakon kívül a Nyíregyháza – ugyancsak alanyi jogon – szerepelt még a csoportkörben a 2020/21-es szezonban. Mérkőzést egyik együttes sem tudott nyerni – a nyírségieknek játszmát sem sikerült -, a budapestiek azonban mindkét részvételük alkalmával pontot szereztek és minden riválisuk ellen részsikert is arattak.

Az, hogy mely csapatok vállalják a BL-szereplést a főtáblán, illetve a selejtezőben, június közepén derül ki. A kvalifikáció, valamint a többi nemzetközi sorozat – CEV Kupa és Challenge Kupa – sorsolását július 19-én délben rendezik Luxembourgban, a csoportkör beosztására várhatóan a szeptemberi CEV Gálán derül majd fény.

A magyar alakulatok közül a férfiaknál a bajnok Fino Kaposvárnak a BL-ben, további egy csapatnak a Challenge Kupában van indulási joga, míg a nőknél a Vasas mellett két-két együttes állhat rajthoz a CEV- és a Challenge Kupában is.

Borítókép: Budapest, 2023. május 6. A gyõztes Vasas játékosai örülnek a nõi röplabda Extraliga döntõjének harmadik Vasas Óbuda - Swietelsky-Békéscsaba mérkõzését követõ díjátadón a Vasas Folyondár utcai sportközpontjában Budapesten 2023. május 6-án. Vasas Óbuda - Swietelsky-Békéscsaba 3-0. MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak