Musorujsag
Élő Eredmények

Magyar válogatott feladó távozik a békéscsabai röplabdacsapattól

Magyar válogatott feladó távozik a békéscsabai röplabdacsapattól

m4sport.hu
Távozik a női Extraligában ezüstérmes Swietelsky-Békéscsaba röplabdacsapatától Bagyinka Fanni.

A békéscsabai klub tájékoztatása szerint a válogatott játékos 2021 decemberében tért vissza Újpestről szülővárosába. Az első szezonjában sérülések hátráltatták, de aztán a 2022/2023-as idényben első számú feladóként számítottak rá a csapatnál. „Előzetesen a felek egyeztettek az együttműködés folytatásáról, ám a bajnokság végeztével úgy ítélték meg, hogy külön utakon folytatják” – írja a BRSE honlapja.

Az m4sport.hu úgy tudja, hogy Bagyinka Fanni iránt a Nyíregyháza érdeklődik, de még nem született döntés a folytatást illetően.

A viharsarki együttes három hete azt jelentette be, hogy minden légiósát lecseréli a következő szezonra: elköszöntek a török Ceyda Aktastól, a szerb Marta Drpától, a finn Salla Karhutól, az amerikai Lia Moshertől, az ukrán Viktorija Oljinyiktől és a bolgár Ralica Vasziljevától.

Kapcsolódó tartalom

A BRSE 2018 óta először jutott döntőbe három sorozatban is: a Közép-európai Ligát megnyerte a csapat, amely a bajnokság mellett a Magyar Kupában is ezüstérmet nyert, mindkét döntőben a Vasassal szemben maradt alul.

Borítókép: Budapest, 2023. március 12. Török Kata, a Vasas Óbuda játékosa (b, elöl) és a békéscsabai Bagyinka Fanni (j2), Pintér Andrea (j) a női röplabda Magyar Kupa döntőjében játszott Swietelsky-Békéscsaba - Vasas Óbuda mérkőzésen a fővárosi Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban 2023. március 12-én. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak