Musorujsag
Élő Eredmények

Fizikális játékra számít, nagy mellényű franciákat remél a női röpiválogatott ütője

Fizikális játékra számít, nagy mellényű franciákat remél a női röpiválogatott ütője

MTI
Kiss Gréta jó mérkőzésre számít az Európa-ligában vasárnap a fizikális röplabdát játszó francia válogatott ellen.

A magyarok ütőjátékosa – aki az előző idényben a francia Terville-Florange OC együttesében játszott – az MTI-nek a csapat szombat délelőtti edzése előtt úgy fogalmazott, a franciák hajlamosak nagy mellénnyel kimenni a pályára, így abban bízik, sikerül elbizonytalanítani a riválist.

„A megszokott videózáson kívül nem készülünk külön rájuk, a héten is sok kondiedzésünk volt, abszolút csak magunkra fókuszálunk az Európa-ligában” – mondta a 25 éves röplabdázó.

Kiss kiemelte, a franciák a jövő nyári olimpiára készülnek, így a teljes keretükkel szerepelnek a metzi találkozón, de ettől ők nem ijednek meg, hiszen két éve, Európa-bajnoki selejtezőn sikerült idegenben legyőzniük a riválist.

„A játékosok felét ismerem a francia élvonalból, a múlt heti, Ukrajna elleni meccsekhez képest más, sokkal fizikálisabb játékstílussal fogjuk szembetalálni magunkat. Ez a mérkőzés remek lehetőség lesz nekünk arra, hogy gyakoroljuk a magas labdák elleni védekezést. Az, hogy ez jobban vagy kevésbé jobban fekszik-e nekünk, vasárnap délután kiderül” – nyilatkozott Kiss Gréta.

Az olasz Alessandro Chiappini edzette együttes kiutazása egyébként nem volt zökkenőmentes, ugyanis a Budapestről induló frankfurti járat bő 45 percet késett, így aztán a küldöttség csak úgy érte el a Luxembourgba tartó csatlakozást, hogy a német reptéren külön úton, különbusszal utaztak a terminál túlsó végéből induló géphez.

A mintegy nyolcórás utazást követően péntek este aztán többen megnézték a szállodától mintegy tízperces sétára lévő belvárost, ahol a szokásosnál is nagyobb volt az élet, ugyanis a helyi labdarúgócsapat – Bölöni László vezetőedző irányításával – épp aznap jutott fel az élvonalba. A helyi drukkerek, akik nem fértek be a telt házas stadionba, a főtéren felállított kivetítőn szurkoltak kedvenceiknek.

Az Európa-liga arany divízióját két, ukránoktól elszenvedett hazai 3-1-es vereséggel kezdő Chiappini-csapat vasárnap 15 órától csap össze franciákkal, akik ellen az örökmérleg enyhe magyar fölényt mutat: 32 siker mellett 27 alkalommal kapott ki a válogatott a riválistól, amelyet utóbbi hét tétmérkőzéséből hatszor le tudott győzni.

Borítókép: Érd, 2023. május 27. Kiss Gréta (szemben) Ukrajna ellen az Európa-liga arany divíziójának 1. fordulójában (MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek