Musorujsag
Élő Eredmények

Szoros meccsen nyert Ausztriában a férfi röplabdaválogatott

Szoros meccsen nyert Ausztriában a férfi röplabdaválogatott

MTI
A magyar férfi röplabda-válogatott öt játszmában győzött Ausztria vendégeként szombaton az Európa-liga ezüst divíziójában, a csoportkör második mérkőzésén.

Nagy Péter megfiatalított együttese 147 perces csatában kerekedett riválisa fölé, ezzel nagy lépést tett nemcsak a továbbjutás, de a csoportelsőség felé is, mivel múlt szombati első mérkőzésén simán nyert Georgia legjobbjai ellen. A nemzeti csapat legközelebb jövő szombaton az osztrákokat fogadja az Érd Arénában, a két hármas csoportból az első két helyezett jut az elődöntőbe.

Európa-liga, ezüst divízió, B csoport, 2. forduló:
Ausztria-Magyarország 2-3 (21, -19, -17, 27, -13)
a legeredményesebb játékosok: Glatz 19, Czerwinski 16, Ecker 14, illetve Bibók 17, Bögöly 15, Horváth K. 14

A csoport állása:
1. Magyarország 5 pont
2. Ausztria 4
3. Georgia 0

A két együttes legutóbb 2021-ben, ugyanebben a sorozatban találkozott egymással, akkor mindkét mérkőzést a magyarok nyerték, a nemzeti csapat kerete azonban azóta gyakorlatilag teljesen kicserélődött. A mostani El-ben eddig az erőviszonyoknak megfelelően mindkét csapat simán nyert Georgia legjobbjai ellen, így a szombati mérkőzés győztese nagy lépést tehetett a csoportelsőség felé.

A találkozó első játszmájában a magyarok 4-3-as hazai előny után nem tudtak két pontnál közelebb zárkózni ellenfelükhöz, amely a nyolcpontos Clemens Ecker vezérletével előnybe került. A második szettben Nagy Péter együttesének nyitásfogadási jobbak voltak, ebből következően támadási hatékonysága is alaposan feljavult a magyar csapatnak, és Horváth Kristóf, valamint Bibók Balázs ponterős játékának köszönhetően végig vezetve egyenlített.

A harmadik felvonásban 7-6-os hazai előnyt követően a magyarok sorozatban hat szerzett ponttal fordítottak, és előnyüket az osztrákok tíz ki nem kényszerített hibájának is köszönhetően végig megtartva másfél óra után vezettek.

A negyedik etap hozta a leginkább kiegyenlített küzdelmet, a csapatok felváltva vezettek, és bár úgy tűnt, a hajrá előtt hárommal (20-17) meglépő házigazda egyenlíteni tud, a magyarok két mérkőzéslabdához jutottak. Ezeket azonban nem tudták kihasználni, így több mint két óra után jöhetett a rövidítés. Ennek elején a vendéglátók vezettek kettővel, de a térfélcserénél már a magyaroknál volt az előny (6-8). A hajrában az osztrák válogatott 12-11-nél közel került a győzelemhez, de ezt követően már csak egy pontot szerzett, így a magyarok nyertek.

A 147 perces mérkőzés legeredményesebb játékosaként Lukas Glatz 19 pontot szerzett, a vendégektől Bibók 17 pontig jutott.

Borítókép: Ifjabb Nagy Péter (fotó: Magyar Röplabda Szövetség)

További tartalmak