Musorujsag
Élő Eredmények

A Vasas a szlovén bajnokság egyik legjobbját szerezte meg, s négyes ütőt farag belőle

A Vasas a szlovén bajnokság egyik legjobbját szerezte meg, s négyes ütőt farag belőle

m4sport.hu | Szerző: Sz.V.
A magyar bajnok és kupagyőztes Vasas Óbuda röplabdacsapata hivatalos oldalán jelentette be, hogy leigazolta Fatoumatta Neneh Sillah-t a szlovén Calcit Kamniktól.

A 20 éves játékos az elmúlt szezonban a Közép-európai Liga, valamint a szlovén bajnokság egyik legjobb pontszerzője volt. A gambiai-szlovén kettős állampolgárságú Neneh 2019-ben került Szlovéniába, a Nova Gorica csapatához, ám nem ment könnyen az akklimatizálódása, hiszen szervezete nehezen szokta meg az európai ételeket. Miután azonban megszokta a légkört, komoly sikereket ért el, Nova Gorica után a Kamnikkal két MEVZA-érem és két bajnoki cím is a birtokába került.

Neneh nemcsak klubot, de posztot is vált: előző csapatában még feladóátló volt, a Vasasnál azonban Taylor Bannister mellett nehéz lenne érvényesülnie, így Karolína Fricovával és Török Katával egyetemben négyes ütőként számítanak rá.

Két idénnyel ezelőtt, Nova Goricában már játszottam szélen, és azt gondolom, egyáltalán nem vallottam szégyent, van érzékem a nyitásfogadáshoz is. Nyilvánvalóan az elején kelleni fog az idő az átállásra, de mivel nem vagyok a legmagasabb játékosok közül való, és szeretnék majd igazán nagy csapatban is játszani, úgy gondolom, ezen a poszton több esélyem lesz erre”  – mondta a Vasas honlapjának az érkező játékos.

A mögöttünk hagyott szezonban duplázó Vasas Óbuda keretében több változás is történt: Fábián Fanny családalapítási szabadságra vonul, mellette öt távozót jelentett be a bajnok, ugyanakkor a csapattal készülhet az NB I-es együttes tavalyi csapatkapitánya, Märcz Mira is.

Kapcsolódó tartalom

A női röplabda Extraligában a szokásoknak megfelelően igen intenzív a játékosmozgás: a Vasas elsőszámú kihívójának számító BRSE-nél például valamennyi légióstól megváltak, s a magyar válogatott feladó Bagyinka Fanni is elhagyta a csapatot (Kotormán Réka érkezett a helyére), a MÁV Előrénél pedig kilenc távozót is bejelentettek.

Borítókép: vasasvolleyball.hu

További tartalmak