Musorujsag
Élő Eredmények

Franciaországba szerződött a röplabdázó Szűcs Kinga

Franciaországba szerződött a röplabdázó Szűcs Kinga

MTI
A francia röplabda-élvonalban szereplő Terville Florange OC együttesénél folytatja pályafutását Szűcs Kinga.

A harmincéves ütőjátékost azután szerződtette a klub, hogy bokasérülés miatt két hónapra elveszítette Puerto Ricó-i légiósát, Daria Holligsworth-Santanát.

„Három éve figyeljük már Kingát, de túl drága volt számunkra, így örülök, hogy most sikerült meggyőzni, csatlakozzon hozzánk” – jelentette ki Romain Pitou vezetőedző. A szakember kiemelte, Szűcs az előző idényben sérülésekkel bajlódott, így most olyan klubot keresett, ahol újra felépítheti magát.

„Tapasztalt, jól fogadó játékos, akit fizikálisan és mentálisan is szeretnénk úgy felépíteni, hogy a következő idényben akár egy nagyobb klubnál is lehetőséget kapjon” – fogalmazott a vezetőedző.

A 20-szoros válogatott Szűcs az Újpest, az MTK és a Kaposvár érintésével, 2021-ben szerződött az olasz élvonalbeli Casalmaggioréhoz, a legutóbbi idényben pedig a lengyel Bydgoszczt, majd az olasz másodosztályú Marsalát erősítette.

A TFOC-nak az előző szezonban Kiss Gréta személyében szintén volt magyar játékosa, a csapat akkor a hatodik helyen zárta a bajnokságot.

Az együttes péntektől vasárnapig Novarában a nyugat-európai regionális szövetség által szervezett WEVZA Kupán vesz részt, amelynek győztese a harmadik számú európai kupasorozatban, a Challenge Kupában folytathatja szereplését. A TFOC ellenfele a Szakmáry Grétát foglalkoztató házigazdák mellett a német Vilsbiburg és a svájci Volleyball Academy lesz.

Borítókép: MTI/Vasvári Tamás

További tartalmak