Musorujsag
Élő Eredmények

Háromszettes győzelmével kedvező helyzetben a Pénzügyőr

Háromszettes győzelmével kedvező helyzetben a Pénzügyőr

MTI
A Pénzügyőr nagyszerű csapatmunkával 3-0-ra legyőzte vendégét, a Ribola Kastelát a férfi röplabda Challenge Kupa első fordulójának szerdai első mérkőzésén, az UTE csarnokában.

A visszavágó jövő szerdán lesz Horvátországban.

Férfi Challenge Kupa, 1. forduló (a nyolcaddöntőbe jutásért), 1. mérkőzés:
Pénzügyőr SE – Ribola Kastela (horvát) 3-0 (21, 20, 22)
a Pénzügyőr legeredményesebb játékosai: Kovács 13, Szalai 10

A PSE egyéves kihagyás után tért vissza a nemzetközi kupaporondra, ahol a harmadik számú európai sorozat első körében az a Kastela várt rá, amely a horvát élvonal legutóbbi idényében bronzérmet szerzett.

Az ellenfél egy-egy montenegrói és belga riválist leszámítva csak hazai játékosokat foglalkoztat, míg a budapestiek keretébe ezen a találkozón tért vissza a liberó Bruno Feliciano, akit a 2021/22-es idényben a legjobb külföldi játékosnak választottak Magyarországon.

A Magyar Kupa címvédője az első játszmában egyszer sem volt hátrányban, olykor négy ponttal is vezetett, és bár a Kastela többször – így még 20-20-nál is – egyenlített, a hazaiak jó hajrával előnybe kerültek.

A második szett elején ráijesztett a Pénzügyőrre a 8-4-re ellépő horvát csapat, de 11-11 után már végig a fővárosiak vezettek. Mindkét csapat játékának színvonala visszaesett ugyan ebben a játékrészben, de a Pénzügyőr röplabdázói kevesebbet rontottak, ami elégnek bizonyult az újabb részsikerhez.

A harmadik etap az első harmadban szoros volt, de 7-6 után sorozatban öt hazai pont következett, amivel megnyugtatónak tűnt a hazai előny. A Kastela a hajrához közeledve egy pontra felzárkózott, de a Pénzügyőr remek csapatmunkát bemutatva ennél közelebb nem engedte riválisát, és 80 perc után győzelmet ünnepelhetett.

A találkozó legjobbja a PSE rutinos feladóátlója, a 13 pontos Kovács Zoltán volt, de minden hazai röplabdázó legalább hét pontig eljutott a mérkőzésen.

A sorozat másik magyar csapata, a MÁV Előre 3-2-es előnyből várja a Volley Näfels elleni, ugyancsak jövő szerdai, svájci visszavágót.

Borítókép: Facebook/Pénzügyőr SE

További tartalmak