Musorujsag
Élő Eredmények

Magyarországon egyedülálló, amit a Vasas női röpisei művelnek

Magyarországon egyedülálló, amit a Vasas női röpisei művelnek

m4sport.hu
A Vasas Óbuda női röplabdacsapata sorozatban 32. hazai sorozatban lejátszott tétmeccsét nyerte meg, miután csütörtökön idegenben is 3:0-ra győzte le a Diósgyőrt a női röplabda Extraliga negyeddöntőjének második felvonásán.

A címvédő Vasas Óbuda karnyújtásnyira került a legjobb négytől az Extraligában, miután a negyeddöntő második mérkőzésén is három játszmában győzte le a DVTK-t. A harmadik mérkőzést vasárnap rendezik a Folyondár utcában.

A Vasas egyébként az egyetlen magyar első osztályban szereplő sportcsapat, amely az elmúlt egy évben valamennyi mérkőzését megnyerte hazai ellenféllel szemben: legutóbb 2023. február 19-én kapott kis Békéscsabán. Azóta 32 mérkőzésen nem talált legyőzőre, közben pedig egy Magyar Kupa-aranyat és egy bajnoki címet is begyűjtött.

Az óbudai röpisekéhez hasonló sorozatra pályázhatnak a Ferencvárosnál is, a női kézicsapat április 1-jén kapott ki utoljára, a férfi pólósok tökéletes évét pedig egy OSC elleni iksz rondítja április 8-ról (ekkor még végződhetett döntetlennel egy vízilabdameccs). Szintén veretlen magyar ellenféllel szemben a Hydro Fehérvár AV 19 hokicsapata, ám az az osztrák bázisú ligában szerepel, csupán két meccset játszott hazai riválissal.

A Nyíregyháza is győzött – annak ellenére, hogy az első szettben csak hét pontot csípett a MÁV Előre ellen. A FATUM is mindössze egy meccsre került az elődöntőtől.

A Kaposvár 0-2-ről, a harmadik játszmában két mérkőzéslabdát hárítva fordított és nyert Balatonfüreden a Szent Benedek RA ellen. A hazaiak az első, illetve a második játszmát is nagy küzdelemben, remek csapatmunkával nyerték meg, és a harmadikban közel voltak ahhoz, hogy lezárják a találkozót, a magyar válogatott Szedmák Réka vezette somogyiak azonban két mérkőzéslabdát hárítottak és hatalmas csatában szépítettek. Mint később kiderült, ez volt a mérkőzés fordulópontja, ugyanis a KNRC ettől lendületbe jött, a negyedik szett megnyerésével egalizált, majd a rövidített felvonásban végig vezetve a mérkőzést is megnyerte, így a vasárnapi harmadik mérkőzésen bejuthat a legjobb négy közé. A mérkőzés legjobbjaként Szedmák 30 pontot szerzett.

Eredmények, negyeddöntő, 2. mérkőzések:

Szent Benedek RA-Kaposvári NRC 2-3 (22, 22, -29, -19, -12)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2-0, a Kaposvár javára

Fatum-Nyíregyháza – MÁV Előre Foxconn 3-1 (-7, 16, 21, 18)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2-0, a Nyíregyháza javára

DVTK Ongropack-Vasas Óbuda 0-3 (-16, -17, -14)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2-0, a Vasas javára

Borítókép: vasasvolleyball.hu

További tartalmak