Musorujsag
Élő Eredmények

A szemellenzőt feltette, mindent „össze kell törnie” Olaszországban Kertész Róbertnek

A szemellenzőt feltette, mindent „össze kell törnie” Olaszországban Kertész Róbertnek

m4sport.hu
Március elején igazolt az olasz sztárcsapathoz, a Nola Cittá dei Giglihez Kertész Róbert. A magyar válogatott ülőröplabdázó első benyomásairól, élményeiről az M4 Sport Vollé! magazinjában mesélt.

„Profi körülmények, profi játékosok, profi mentalitás. Abszolút átadja az olasz röplabdaérzést – mesélt új csapatáról, a Nola Cittá dei Gigliről Kertész Róbert. – Elképesztő élmény, és ez csak az első lépcsőfok az életemben, karrieremben, szeretnék még tovább menetelni.”

Az ülőröplabdázónak nincs könnyű dolga a világ egyik legerősebb bajnokságában, hiszen új kulturális és szakmai környezetben kell teljesítenie. Az általuk csak „Mr. Guidónak” becézett Guido Pasciari vezetőedző viszont már a második edzésen elárulta, mit vár tőle.

„Ő a szövetségi kapitány az olasz válogatottnál, találkoztam vele már Európa-bajnokságon, edzőtáborban korábban. Mondta nekem, hogy >scassa tutto cosa<, ami egy nápolyi kifejezés, nagyjából annyit jelent, hogy törjek össze mindent. Szóval abszolút befejezőemberként, kulcsemberként számít rám” – mosolygott Kertész.

A Nola bejutott a bajnokság négyes döntőjébe, ahol elméletileg már Kertész is játszhat, akárcsak az áprilisban induló Bajnokok Kupája-sorozatban.

„Szemellenzőt feltettem, szeretném megnyerni az olasz bajnokságot, megtapasztalni, milyen külföldi emberekkel együtt ünnepelni. Amúgy az olasz feeling edzésen is elképesztő, kiabálják például egymás nevét. Haladok előre, próbálom hozni, amit tudok” – mondta elszántan Kertész Róbert.

Borítókép: M4 Sport

További tartalmak