Musorujsag
Élő Eredmények

Előnyben a címvédő Kaposvár és a MÁV Előre a férfi Extraliga elődöntőjében

Előnyben a címvédő Kaposvár és a MÁV Előre a férfi Extraliga elődöntőjében

MTI
A címvédő Kaposvár és a MÁV Előre sikerét hozták a hétfői első mérkőzések a férfi röplabda Extraliga elődöntőjében.

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharcok nyitányán a somogyiak a vendég MAFC-BME alakulatát verték 3-0-ra, míg a MÁV Előre hazai környezetben diadalmaskodott ugyancsak három játszmában a DEAC felett.

„Sokszor hangsúlyozom, hogy ha koncentráltan játszunk és ezt végigvisszük, akkor úgy teljesítünk, mint az első két szettben. Amikor azonban kicsit visszaesünk, nem figyelünk annyira, akkor az történik, mint a harmadik játszmában” – nyilatkozta az M1 aktuális csatornának Baróti Árpád, a Kaposvár játékosa. „Nagyon örülök a győzelemnek, még van, remélhetőleg két mérkőzés, remélem, ugyanígy alakul.”

Pápai Péter, a MAFC vezetőedzője úgy vélte, csapata nagyon fáradt volt mentálisan, a Kazincbarcika elleni negyeddöntő ugyanis sokat kivett a játékosokból.

„Megpróbálunk minél többet pihenni és ráhangolódni a következő mérkőzésekre. Nincs sok idő, sajnos háromnaponta játszunk, de megpróbálunk fejben felkészülni. Mindenki tudja, hogy a Kaposvár az esélyesebb, de megpróbáljuk megnehezíteni a dolgát” – fogalmazott.

A MÁV Előre válogatott feladó-átlója, Pesti Marcell úgy vélte, ellenfelük sokat hibázott.

„Úgy gondolom, ezeket a következő mérkőzéseken minimalizálják. Szerencsére mi felszabadultan játszottunk, ami meghozta a gyümölcsét” – nyilatkozott, hozzátéve, hogy vendégként majd jóval nehezebb összecsapásra számít.

Fodor Antal, a vendégek trénere szerint összességében stabilabb játékot mutatott a MÁV Előre.

„Nálunk előfordult olyan kulcshelyzet, amikor egy-két játékosunk rossz megoldást választott. Reméljük, ezeket majd ki tudjuk javítani. Bízom benne, hogy Debrecenben még szorosabbá tudjuk majd tenni a meccset, győzelemre törekszünk. Ma megérdemelten nyertek a fehérváriak” – mondta.

A következő mérkőzéseket csütörtökön rendezik a MAFC, illetve a DEAC otthonában.

Az 5-8. helyért zajló összecsapáson a Kecskemét 3-1-re jobbnak bizonyult a házigazda Pénzügyőrnél, így 1-0-ra vezet az egyik fél második sikeréig tartó csatában. A második felvonást vasárnap tartják Kecskeméten.

Férfi Extraliga, elődöntő, 1. mérkőzések:
Fino Kaposvár – MAFC-BME 3-0 (19, 10, 25)
MÁV Előre Foxconn-DEAC 3-0 (22, 21, 19)

az 5-8. helyért, 1. mérkőzés:
Pénzügyőr SE-Kecskeméti RC 1-3 (-20, -19, 17, -20)

Borítókép: Kecskemét, 2024. március 19. A MÁV Elõre Foxconn játékosai a férfi röplabda Extraliga negyeddöntõjében játszott Kecskeméti RC - MÁV Elõre Foxconn második mérkõzésen Kecskeméten 2024. március 19-én. MTI/Bús Csaba

További tartalmak