Musorujsag
Élő Eredmények

Szakmáry Gréta remekelt az olasz röplabdabajnokság elődöntőjében

Szakmáry Gréta remekelt az olasz röplabdabajnokság elődöntőjében

MTI
Szakmáry Gréta röplabdacsapata, a Novara szerda este nagy csatában, 3–2-re legyőzte a Bajnokok Ligája-döntős Coneglianót az olasz élvonal elődöntőjének második meccsén, így egyenlített a párharcban.

A 135-szörös magyar válogatott ütő 12 ponttal segítette együttesét, a találkozót az ő blokkja zárta le, és a mérkőzés után őt választották a legértékesebb játékosnak (MVP).

„Még mindig hihetetlen ez a győzelem, de ünneplés nem volt, mert ma már edzésünk lesz. Csak szerettük volna élvezni, hogy egy ilyen csapat ellen játszhatunk, a meccs után pedig csak ültünk és nevettünk az öltözőben, egészen elképesztő, amit csináltunk” – értékelt csütörtökön az M1-nek Szakmáry, aki meglepődött, hogy őt választották MVP-nek.

A 131 perces összecsapást 3962-en nézték élőben a helyszínen, a Conegliano 45 tétmeccs óta veretlen volt és tavaly május óta először kapott ki. A párharc mindent eldöntő, harmadik mérkőzése szombaton lesz.

Ennek kapcsán az ütő elmondta, telt ház és fantasztikus hangulat volt a csarnokban, ő és a csapattársai is úgy mentek ki a pályára, hogy szeretnék megélni a találkozó minden pillanatát, az pedig már csak „hab volt a tortán”, hogy nyertek is. „Életem egyik legjobb mérkőzése volt, klubszinten pedig karrierem legszebb győzelme. Örülök, hogy ennek a csapatnak a részese lehetek, felszabadultan játszottunk, és ez lesz a célunk szombaton is. Nyilván egy ilyen siker után vérszemet kaptunk, felteszünk mindent egy lapra, de úgy érzem, nincs rajtunk teher, csak szeretnénk megismételni ezt a teljesítményt” – fogalmazott Szakmáry Gréta.

A másik ágon a Scandicci – amelynek Kántor Sándor személyében magyar másodedzője van – szerdán másodszor is legyőzte 3–0-ra a másik BL-finalista Vero Volley Milanót, és története során először bejutott a bajnoki döntőbe.

Borítókép: Szakmáry Gréta (Fotó: MTI/EPA/Marko Metlas)

További tartalmak