Musorujsag
Élő Eredmények

Kaposvári előny a férfi Extraliga-döntőben

Kaposvári előny a férfi Extraliga-döntőben

MTI
A címvédő Kaposvár nyerte az első mérkőzést a férfi röplabda Extraliga döntőjében, miután kedden hazai pályán 3-1-re legyőzte a kihívó MÁV Előrét.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc második összecsapása pénteken lesz Székesfehérváron.

döntő, 1. mérkőzés:
Fino Kaposvár – MÁV Előre Foxconn 3–1 (22, 15, -21, 16)
a legeredményesebb játékosok: Baróti 20, Bögöly 18, Hubicska 14, illetve Pesti 19

A két csapat szezonbeli mérlegében 31-re vezetett a Kaposvár, amely sorozatban negyedik, összességében pedig 28. bajnoki döntőjére készült. A 19-szeres aranyérmes somogyiak az egy évvel ezelőtti fináléban pályahátrányból, négy mérkőzésből győzték le a fehérváriakat, akik másodszor jutottak döntőbe.

A Kaposvár Arénában a kezdésre szinte a teljes alsó karéj megtelt, ami azt jelentette, több néző volt kíváncsi a férficsapatra, mint szombaton a története első fináléját vívó nőire.

A sok hazai szurkoló ellenére is jól kezdte a nyitófelvonást vendégcsapat, amelyben főleg az amerikai Christian Janke parádézott. A kupagyőztes kaposváriaknál nem akadt igazán kiemelkedő teljesítmény, viszont mindenki kivette a részét a teherviselésből, és amikor egymás után több székesfehérvári támadást is kivédekeztek, fordítottak. A hajrá újabb fordulatot nem hozott, így a Kaposvár került előnybe.

A második felvonást a házigazda kezdte jobban, a korábbi válogatott Baróti Árpád csapata első hét pontjából négyet maga vállalt. Ezt követően is a Fino akarata érvényesült: a labdamenetek jelentős része a hazai játékosok pontszerzésével vagy rontásával ért véget. A tavalyi év legjobb férfi röplabdázója, Bögöly Gábor három ásszal jelentkezett, és a vendégeket edző argentin Omar Pelillo hiába cserélt több poszton is, a Kaposvár fölényes részsikerrel duplázta meg előnyét.

A harmadik etapra összeszedte magát a MÁV Előre, főleg Pesti Marcell volt elemében, így a 66 után kialakított négypontos előnyét stabilan őrizte. Eközben a pályán egyre fokozódott a hangulat, előbb a játékosok, majd a stábtagok is üzengettek egymásnak a hálón keresztül, Szabó Péter játékvezetőnek egyre többször kellett fegyelmeznie a feleket. Bögöly vezérletével hétpontos hátrányát négyre faragta a vendéglátó, de ennél közelebb nem tudott zárkózni.

A negyedik játszmára ismét fordult a mérkőzés képe, mert Baróti és Hubicska Patrik vezérletével a Kaposvár ismét precízen röplabdázott, hatékonyan támadott és sokkal jobban nyitott, mint ellenfele. A somogyiak öttel vezettek, amikor Pelillo másodszor is időt kért, de a kaposváriak már nem engedték vissza a meccsbe ellenfelüket, és 118 perc után fogadhatták az ellenfél gratulációját.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a húszpontos Baróti volt.

További eredmények:
a 3. helyért, 1. mérkőzés:
DEAC – MAFC-BME 2–3 (18, -23, -23, 24, -13)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 10 a MAFC javára.

a 7. helyért, 1. mérkőzés:
Pénzügyőr SE – Dág KSE 2–3 (-27, -29, 22, 24, -13)
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása: 10 a Dágnak.

Borítókép: Fino Kaposvár (Fotó: MTI/Katona Tibor)

További tartalmak