Musorujsag
Élő Eredmények

„Érezni a pozitív energiát és hozzáállást” – a magyar női röplabda-válogatott Szlovákiában készült az Európa-liga küzdelmekre

„Érezni a pozitív energiát és hozzáállást” – a magyar női röplabda-válogatott Szlovákiában készült az Európa-liga küzdelmekre

MTI
A magyar női röplabda-válogatott a szlovákok elleni edzőmérkőzésekkel és közös gyakorlásokkal készült az Európa-liga ezüst divíziójának hétvégén rajtoló csoportkörére.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a megfiatalított együttes még pénteken négyszettes mérkőzésen 2-2-re végzett, majd vasárnap már „normál” összecsapáson 3-2-re kikapott a házigazdától Somorján.

A találkozókon a keret minden tagja játéklehetőséget kapott, összesen hatan debütáltak a felnőttválogatottban. A legeredményesebb játékosnak mindkét összecsapáson a kaposváriak ütője, Szedmák Réka bizonyult.

„Jól dolgoztak a lányok, érezni a pozitív energiát és hozzáállást. A kommunikáció és a játékbeli kapcsolatok javításán dolgozunk a folytatásban is, s mindemellett szeretnénk minimálisra csökkenteni a hibák számát. Hasznos három nap volt ez a keret minden tagjának” – értékelt Alessandro Chiappini, a magyarok olasz szövetségi kapitánya, akinek együttese a mérkőzések mellett a szlovákokkal közös edzéseken is részt vett.

A magyarok csütörtökön utaznak Izlandra, ahol az első tornán szombaton a lettekkel, vasárnap a házigazdákkal csapnak össze Kópavogurban.

Borítókép: Alessandro Chiappini (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

További tartalmak