Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Visszavonul és családot alapít a Vasas Óbuda nyitókirálynője

Visszavonul és családot alapít a Vasas Óbuda nyitókirálynője

m4sport.hu
Négy távozót is bejelentett a bajnokságban és a Magyar Kupában is aranyérmes Vasas Óbuda röplabdacsapata.

Formálódik a Vasas Óbuda kerete a következő szezonra: a liberó Juhár Dalmának 2026-ig szóló szerződése van, mellette Ayshan Abdulazimova, Török Kata, Papp Orsolya, Erőss Mirtill, Tóth Sára, Taylor Bannister és Fatoumatta Sillah is marad a csapatnál legalább jövő nyárig.

A klubhonlap beszámolója szerint viszont négy távozója lesz a csapatnak: Buket Gülübay, Karolina Fricová, Jámbor Cecília és Gyimes-Capet Zsófia sem marad a piros-kékeknél.

A török feladó Gülübay egy szezont követően köszön el a Vasastól, visszatér hazájába, a Kozeyboru csapatához. A szlovák Fricová két szezon után csapatot és országot is vált (információink szerint Franciaországban folytatja), távozásával szurkolókat is veszítenek a piros-kékek, hiszen családja még a külföldi BL-meccsekre is rendszeresen elkísérte a csapatot. A fiatal Jámbor Cecília – aki jelenleg a magyar válogatottal az Ezüst Európa-ligában szerepel – több játéklehetőség reményében szerződik el, míg Gyimes-Capet Zsófia a visszavonulás és családalapítás mellett döntött.

Bár minden játékosról elismerően beszélt Sarlós Márton ügyvezető, utóbbiról kifejezetten:

Zsófi mindössze két évet töltött karrierje során a Vasasban, mégis olyan érzés, mintha mindig nálunk röplabdázott volna. Fantasztikus csapatember, alázatos hozzáállásával és szorgalmával rengeteget adott klubunknak, igazi példakép fiataljaink számára. Örülök, hogy pályafutása legjobb évével sikerült lezárnia karrierjét, ha pedig végül csak szünetet tartana, bármikor szívesen várjuk őt vissza” – így Sarlós a Vasas Óbuda honlapján.

Gyimes-Capet Zsófia egyébként 2019/2020-as szezonban már volt a Vasas játékosa, akkor Magyar Kupát nyert a csapattal, később röplabdázott Franciaországban, Újpesten és Kaposváron – tavaly nyáron tért vissza, s gyűjtötte be hiányzó bajnoki címét a piros-kékekkel. A Sarlós által sorolt értékein túl kiváló nyitásai is emlékezetesek, az Extraligában 71 szett alatt 24 ászt ütött (ez negyedik legjobb az egész mezőnyben), a plovdivi történelmi BL-győzelem során pedig az ő szervasorozatával zárkóztak vissza az első szettben nyolcpontos hátrányból a Vasas röplabdázói. A 26 éves center a magyar válogatottban 22 alkalommal szerepelt. Visszavonulása nem érheti váratlanul az M4 Sport nézőit, hiszen a bajnoki döntő harmadik mérkőzése után már könnyezve elárulta kameráinknak, új fejezet kezdődik az életében.

Borítókép: Budapest, 2024. április 17. Gyimes-Capet Zsófia (k) és Papp Orsolya, a Vasas játékosai ünneplik csapatuk gyõzelmét a nõi röplabda Extraliga döntõjének harmadik, Vasas Óbuda - Kaposvári NRC mérkõzése után a Vasas Folyondár utcai sportközpontjában 2024. április 17-én. A fõvárosi csapat 3-0-ra gyõzött, így a sorozatban harmadszor aranyérmes Vasas Óbuda veretlenül nyerte meg a nõi röplabda Extraligát. MTI/Hegedüs Róbert

További tartalmak