Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Az újonc vezetőedzőjeként tér vissza a női élvonalba a korábbi szövetségi kapitány

Az újonc vezetőedzőjeként tér vissza a női élvonalba a korábbi szövetségi kapitány

MTI
Jókay Zoltánt nevezte ki vezetőedzőnek a női röplabda Extraligába feljutott TFSE.

A fővárosi együttes honlapjának keddi beszámolója szerint az 56 éves szakember amellett, hogy a női csapat vezetőedzője lesz, a TFSE férfi és női szakágának szakmai vezetőjeként is tevékenykedik majd.

Az elmúlt két szezonban a kubai Joel Olazábal Herrera volt az egyetemisták vezetőedzője, aki a női csapatot előbb ezüst-, majd idén aranyéremre vezette a másodosztályban.

A klub közleménye arra is kitér, hogy változhat az élvonal következő szezonjára vonatkozó versenykiírás, így „amennyiben sikerül megteremteni a feltételeket, a TFSE vállalni fogja az Extraligában való szereplést”. Kiemelték, hogy az NB I. és az Extraliga között hatalmas a különbség, amire jó példa, hogy a legutóbbi idényben újonc DVTK úgy esett ki, hogy 24 bajnoki összecsapásából 23 alkalommal kikapott.

Jókay a Vasassal 2004 és 2018 között négy bajnoki címet és nyolc Magyar Kupát nyert, majd a Pénzügyőrrel – melyet idén tavaszi menesztéséig irányított – további két bajnoki és négy MK-aranyat gyűjtött be. A tréner 2010 és 2012 között a magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya volt, később pedig a belga Jan De Brandt segítőjeként dolgozott. A Testnevelési Egyetemen 1996 óta tanít.

Borítókép: Jókay Zoltán (Fotó: MTI/Purger Tamás)

További tartalmak