A harmadik parti is döntetlen a sakkvilágbajnoki döntőben

Egyik félnek sem volt komoly nyerési esélye, így igazságos eredmény született.

Zürich, 2014. február 3. Viszvanathan Anand korábbi indiai világbajnok (b) és a jelenlegi világbajnok, a norvég Magnus Carlsen egy zürichi nemzetközi sakktornán 2014. február 3-án. (MTI/EPA/Steffen Schmidt)  (MTI/EPA/Steffen Schmidt)Ahogy az első kettő, úgy hétfőn a harmadik parti is döntetlennel ért véget az egymillió dollár összdíjazású, londoni sakkvilágbajnoki döntőben.

Ezúttal Fabiano Caruana vezette a világos bábukat, és ugyanazt a megnyitást alkalmazták a felek, mint az első felvonásban, amelytől először az amerikai játékos tért el a hatodik lépésben.

A változtatás ellenére most sem tudott előnyt szerezni a harmadik címvédéséért küzdő Magnus Carlsennel szemben. Sőt valamelyest a norvég nagymester állása volt kedvezőbb sötéttel, azonban  neki sem volt, így a 49. lépést követően döntetlenben állapodtak meg a felek.

Kedden a negyedik partiban Carlsen lesz világossal. Amennyiben 12 játszma után döntetlen az állás, rapid partikra kerül sor. Caruana sikere esetén 46 év után lenne ismét amerikai győztes.