Musorujsag
Élő Eredmények
×

Az ötödik körben is döntetlenezett a világbajnok-jelöltségért hajtó Rapport

Az ötödik körben is döntetlenezett a világbajnok-jelöltségért hajtó Rapport

mti
Rapport Richárd szerdán újabb döntetlennel folytatta szereplését a sakkvilágbajnok-jelöltek nyolcfős madridi tornájának ötödik fordulójában.

A sötét figurákat vezető magyar nemzetközi nagymester, aki az első négy fordulóban is remizett, ezúttal az amerikai Fabiano Caruanával osztozott meg a ponton mindössze 24 lépést követően.

Szerdán a másik három párharc is döntetlennel zárult, így továbbra is a semleges színekben induló Jan Nyepomnyascsij áll az élen.

A 26 éves Rapport 2764 Élő-pontjával a világranglista nyolcadik helyezettjeként versenyez a spanyol fővárosban, ahol mindenki kétszer mérkőzik meg mindenkivel, váltott színekkel. A torna teljes díjalapja 500 ezer euró, és a 48 ezer euróval gazdagodó győztes jövőre a vb-címért játszhat a regnáló világbajnokkal, a titulust kilenc éve birtokló norvég Magnus Carlsennel.

Rapport a csütörtöki hatodik fordulóban az azeri Tejmur Radzsabov ellen ül asztalhoz és ismét a sötét bábukat vezeti majd.

5. forduló:
Fabiano Caruana (amerikai)-Rapport Richárd döntetlen
Alireza Firouzja (francia) – Jan-Krzysztof Duda (lengyel) döntetlen
Hikaru Nakamura (amerikai)-Jan Nyepomnyascsij (FIDE) döntetlen
Tejmur Radzsabov (azeri) – Ting Li-zsen (kínai) döntetlen

Az állás: 1. Nyepomnyascsij 3,5 pont, 2. Caruana 3, 3. RAPPORT, Duda, Nakamura 2,5-2,5, 6. Radzsabov, Firouzja és Ting 2-2

Borítókép: Rapport Richárd (MTI/EPA/EFE/Fernando Villar)

További tartalmak