Musorujsag
Élő Eredmények
×

Videó: döbbenetes húzás a sakkvilágbajnoktól – Carlsen egyetlen lépés után feladta a meccsét

Videó: döbbenetes húzás a sakkvilágbajnoktól – Carlsen egyetlen lépés után feladta a meccsét

m4sport.hu
Magnus Carlsen sakkvilágbajnok váratlant húzott az Hans Niemann elleni hétfői mérkőzésén: a klasszis egész egyszerűen már a második lépés előtt feladta a találkozót.

 

Carlsennek és Hans Niemann-nak persze „van múltja”, a norvég szupersztár bizonyosan emiatt lépett ki szinte rögtön – mint ismert, Magnus Carlsen otthagyta az egyesült államokbeli St. Louisban zajló nemzetközi tornát, miután a viadal harmadik fordulójában – amikor ő játszott világossal – kikapott Niemanntól.

Sikerével a 19 éves amerikai megszakította a világbajnok 53 meccsen át tartó veretlenségi sorozatát.

Az elmúlt napokban már Niemann „csalásától” hangos a sajtó, Carlsen ugyanis többször is utalt rá, miszerint ellenfele szabálytalan eszközökkel játszott ellene, így verhette meg. A kedélyek a folytatásban sem csitultak, azt pedig sejteni lehetett, hogyha Carlsen nem lép vissza a jelenleg is zajló Julius Baer Generations Kupától, akkor minden bizonnyal újra játszania kell majd Niemann-nal. 

Ez meg is történt: a két játékos hétfőn csapott össze online, mivel a verseny nem élőben zajlott. S nem is múlt el meglepetés nélkül, Magnus Carlsen ugyanis egyértelműen jelezte, ő bizony nem hajlandó amerikai riválisával játszani – a norvég sakkvilágbajnok a nyitó lépése után egész egyszerűen fogta magát, feladta a mérkőzést, majd egyből ki is kapcsolta a kameráját, lezárva ezzel a történetet.

Noha Hans Niemannt többen is megvádolták már csalással, eddig nem tudtak rábizonyítani semmit sem.

 

Borítókép: EPA/IDREES MOHAMMED

További tartalmak