Musorujsag
Élő Eredmények

Életre szóló élmény: a világelsővel is játszott a 15 éves magyar sakkozó Norvégiában

Életre szóló élmény: a világelsővel is játszott a 15 éves magyar sakkozó Norvégiában

m4sport.hu
A fiatal magyar sakktehetség, Gaál Zsóka Norvégiában vett részt egy táborban, ahol az ötszörös világbajnok és jelenlegi világelső, Magnus Carlsennel is játszhatott.

A háromnapos sakktábor során norvég, olasz, német, indiai és dán edzőtársakkal tanulhatott együtt Gaál Zsóka, aki így fejleszthette nyelvtudását, még síelhetett is Norvégiában, ráadásul Magnus Carlsen még tippeket is adott neki, hogyan javíthat játékán.

„Magyarországról rajtam kívül Palczert Mátyás és Pásti Áron utazott Trysil városába. Hatalmas élmény volt számomra, hogy az ötszörös világbajnok Magnus Carlsen is tartott előadást. Külön öröm számomra, hogy egy nagyon érdekes partit is játszottunk. Magnus a parti után is nagyon kedves volt, felhívta figyelmemet, hogy hol tehettem volna jobb lépést. Úgy érzem, nagyon hasznos volt számomra ez a néhány nap, mert igazi világsztár sakkozókkal elemezhettem, gyarapíthattam sakktudásomat”nyilatkozta a VEOL-nak a 15 éves ajkai sakkozó.

Gaál köszönetet mondott Polgár Juditnak és a Sakk Alapítványnak a támogatásért, Facebook-bejegyzésében pedig megjegyezte, ez az élmény olyan volt számára, mintha egy labdarúgó együtt edzhetne Lionel Messivel vagy Cristiano Ronaldóval.

Borítókép: Facebook / Gaál Zsóka

További tartalmak