Musorujsag
Élő Eredmények

Gaál Zsóka győzelmet ünnepelhetett Asztanában a női sakkozók világválogatottjában

Gaál Zsóka győzelmet ünnepelhetett Asztanában a női sakkozók világválogatottjában

MTI
A női sakkozók világválogatottja Gaál Zsókával a soraiban 73-55-re legyőzte Kazahsztán legjobbjait a szerdán zárult mérkőzéssorozaton.

 

A 15 éves magyar játékos közösségi oldalán azt írta, nehéz szavakban kifejezni azt a három napot, amit Kazahsztánban, Asztanában, a sakkvilág női elitjével tölthetett.

„Úgy érzem, szakmailag és rutinszerzés szempontjából is rendkívül hasznos volt az itt töltött idő. Az első két napon, a rapid partikban kimondottan jól ment a játék, élveztem a partikat. A harmadik napra, a villámpartikra kicsit elfáradtam, de szerencsére csapattársaim remekeltek, így a világválogatott összesítésben 73-55-re győzött” – írta Gaál.

A torna honlapjának összegzése szerint a magyar fiatal rapidban, azaz a gyorssakkban játszott nyolc partija közül kettőt elvesztett, hatot viszont megnyert, így hat pontjával ő járult hozzá a legtöbbel a világválogatott győzelméhez. A nyolcfős világválogatottban három nemzetközi nagymester kapott helyet: a kínai világelső Hou Ji-fan mellett asztalhoz ült még a rangsorban kilencedik georgiai Nana Dzagnidze és a 11. indiai Dronavalli Harika.

Az olimpikon és ifjúsági világbajnok Gaál Zsóka az egyik legtehetségesebb női sakkozó, aki a nők junior rangsorában 2310 Élő-pontjával a 17.

 

Borítókép: facebook.com/gaalzsokasakkozo

További tartalmak