Magyar bronz az Eb-n: 17 éves sportlövőnk állhatott dobogóra

Bajos Gitta bronzérmet nyert az 50 méteres puska fekvő versenyszámban a bolognai olimpiai kvalifikációs sportlövő Európa-bajnokságon.

Bajos Gitta (jobbról) az Eb-dobogón (forrás: Facebbok/Hungarian Shooting Federation)
A 17 éves komáromi lövő 624,4 körrel zárta a hétfő délelőtti viadalt, és bár német riválisa is pontosan ugyanilyen eredményt ért el, Bajos az utolsó sorozatban jobbat lőtt, ezzel zárt harmadikként.

Zwickl-Veres Kata 32. (619,4 kör), Toma Dorina (614,4) 53. lett, csapatban pedig a tizedik helyen zártak a magyarok a nem olimpiai számban.

„A legnagyobb kihívást az egy irányba fújó, viszont kiszámíthatatlan erősségű szél okozta, de ezt sikerült megoldanom – nyilatkozott a verseny után Bajos, aki hozzátette, lőtt már ennél jobbat, mégis ez pályafutása eddigi legjobb eredménye, mert a felnőttek között nyert bronzérmet. – A 3x40 lövéses összetett szám még hátra van, ott mindenki olimpiai kvótát érően akar majd lőni, de igyekszem nem túlságosan izgulni és a legtöbbet kihozni magamból.”

A kontinensviadal első két napján a magyar junior lövők egy ezüst- és két bronzérmet nyertek: a Hammerl Soma, Klenczner Márton, Kiss Viktor összetételű férfi puskás együttes csapatban második lett 50 méteren összetettben, míg Hammerl szombaton 50 méter fekvőben nyert bronzot. A Dénes Eszter, Gáspár Lalita, Lovász Dorina női puskás válogatott csapatban végzett harmadikként a juniorok 50 méteres összetett számában.

Hétfőn a férfi 50 m kisöbű szabadpuska fekvő, valamint a férfi 50 m szabadpisztoly versenyszámokat rendezik még meg Bolognában. Előbbiben Péni István, Pekler Zalán és Sidi Péter, utóbbiban Szűcs Gergely lesz érdekelt.