A családi patikában segít a vb-bronzérmes sportlövő

Sike Renáta nehezen élte meg a bezártságot, megijedt, de amióta besegít a nővérének, sokkal jobban érzi magát.

Tobai-Sike Renáta - MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Sike Renáta, világbajnoki bronzérmes sportlövő ezekben az időkben sokkal fontosabbnak tartja az egészséget, mint a lövészetet, ezért is ment el egy patikába dolgozni, amiben egyébként testvérével résztulajdonos.

"Anyukám gyógyszertári szakasszisztens, a nővérem gyógyszerész, innen jött az ötlet hogy én is elvégeztem a gyógyszertári szakasszisztensi képzést, nekem is megvan a végzettségem,de soha nem dolgoztam ezzel a képesítéssel patikában, viszont a nővéremmel pár évvel ezelőtt belevágtunk egy patika vezetésébe, amit nem én csinálok a versenyek és az edzőtáborok miatt, de most a helyzet megkívánta, hogy besegítsek az ott dolgozó embereknek" - mondta az M4 Sportnak a kiváló sportoló.

Harmadik hete hogy bejár a patikába, előtte jobban megviselte az eset amikor csak otthonról követte az eseményeket. Sokkolta a járvány kitörése, de már nem olvas elrettentő cikkeket, így könnyebben viseli ezt az időszakot.

"Sportolóként azt lett volna a dolgom, hogy készüljek a versenyekre, edzek, de már lehetett tudni, hogy minden versenyünket törölni fognak. Szerencsére az indiai világkupára se mentünk, és mindenki próbálja megoldani a saját életét".

Azt akkor még nem lehetett tudni, hogy az olimpiát is törlik, de abban biztosak voltak, hogy a májusi kvótaszerző versenyüket törölni fogják. Nehezen élte meg a bezártságot, rátelepedett egy rossz érzés, ami egy új érzés volt az életében, napokig nem is mert kimozdulni otthonról.

"De ez elmúlt és akkor úgy éreztem, hogy csinálnom kell valamit. A patika pedig ott volt, rengeteg ember fordult meg, hatalmas terhelés alatt vannak a dolgozók és jól esett nekik, hogy segítettem" - vallott az elmúlt hetekről. Természetesen a sport sem marad ki az életéből, jelenleg online jóga és gyógytorna, valamint a futás a réten amit végezhet. De szerencsére otthon is tud pisztollyal edzeni, hazavitt egy légfegyveres golyófogót, így azon gyakorolni is tud.