Musorujsag
Élő Eredmények

„Űrrekorddal” nyert Sidi Péter Berlinben

SzPress Hírszolgálat
Előbb 60 tízessel a saját világcsúcsát beállítva, aztán az új rendszerű döntőben a világrekordnál messze jobb teljesítménnyel győzött légpuskában kedden a hagyományos berlini nemzetközi sportlövő versenyen a sokszoros világ- és Európa-bajnok Sidi Péter.
Sidi Péter (Fotó: MOB/Szalmás Péter)

„Hihetetlenül boldog vagyok, de egy kicsit bánatos is, mert olyan eredménnyel, amivel most rukkoltam ki, kétség kívül olimpiát nyertem volna Tokióban – nyilatkozta Sidi a verseny után az SzPress Hírszolgálatnak. – Már a február végi wroclawi Európa-bajnokságon is kijött a lépés, amikor a legjobb eredménnyel szereztem olimpiai kvótát, a kérdés ezek után csak az volt, hogy a nyári játékok jövőre halasztása után mennyire tudok motivált maradni, és alkalmazkodni a járványveszély miatt kialakult nehéz helyzethez. Az elmúlt hetekben egyre jobb formában lőttem, de a »hol is tartok« fogós kérdésre a mostani berlini produkciómmal adtam meg az igazán ütős választ” – fogalmazott a 42. születésnapját szeptember 11-én ünneplő sportlövő.

A magyar sportlövész teljesítménye előtt kalapot emelt a berlini verseny minden résztvevője, a legnagyobb elismerést pedig a német versenyzőktől és az edzőiktől kapta. „Örökre emlékezni fogok arra, hogy a döntőben elért 255.4 körös teljesítményemet – amelyhez kőkemény 10.642-es körátlag kellett -, a hazaiak rögtönözve űrrekordnak tituláltak, amely természetesen magyar csúcsjavítást is jelent. Hogy még jobban kedveskedjenek nekem, azt is mondták, hogy ilyen pontosan célozni csak satuba fogott légpuskával lehet.”

A 24 lövéses döntőben Sidi Péter 2,6 körrel múlta felül minden idők legjobbját, ami a magyar versenyző szerint olyan, mintha 100 méteres síkfutásban egy másodpercet javítanának a világcsúcson. A rekord hitelesítésére most azért nincs mód, mert ezt a nemzetközi szövetség szabályzata szerint csak világ- és Európa-bajnokságon, illetve az olimpián és Világkupán elért eredmények esetében lehet megtenni.

További tartalmak