Musorujsag
Élő Eredmények
×

Nagy György maradt a sportlövőszövetség elnöke

Nagy György maradt a sportlövőszövetség elnöke

MTI
A következő, párizsi olimpiai ciklus végéig Nagy Györgyöt választotta meg elnöknek a Magyar Sportlövők Szövetségének (MSSZ) küldöttgyűlése.

 

Az MSSZ hétfői tájékoztatása szerint a harmadik elnöki ciklusa előtt álló vezetőt 112 igen szavazattal, tartózkodás és ellenszavazat nélkül választották meg a küldöttek. A küldöttgyűlést a koronavírus-járvány miatt online formában tartották. Alelnök lett Boros György, Kissné Oroszi Edit, Mergancz Sándor és Molnár Attila. Az elnökség további tagjai: Ablonczy Orsolya, Fodor László, Gáspár Miklós, Hegyi Norbert, Keczeli Zoltán, Kisvárdai István, Laczik Zsolt, Nagy Béla, id. Péni István és Sinka László.

Az új elnökség első ülésén egyhangúlag Sinka Lászlót választotta meg az MSSZ főtitkárának.

„Az első két ciklus legfontosabb eredménye, hogy felépült a Nemzeti Lőtér a kiemelt állami támogatásnak köszönhetően, illetve hogy a javaslatomra az Európai Sportlövő Szövetség (ESC) elindította az Ifjúsági Európa-bajnoki versenysorozatot” – nyilatkozta Nagy György.

„A világbajnokságokon és kontinensviadalokon megszerzett magyar érmek sokasága jelzi a sportág erejét. Hiányérzetem azért van, mert Rio de Janeiróban és Tokióban nem szereztünk olimpiai érmet. Sokat dolgozunk majd azért, hogy Párizsban ez a célunk is teljesüljön” – tette hozzá az elnök.

Sinka László kifejtette: sok feladatuk van a hazai és a nemzetközi színtéren egyaránt.

„A 150 éves szövetségnek méltónak kell lennie hagyományaihoz, eredményességéhez és ennek érdekében nagy összefogással kell együttműködni a klubokkal, a szakágakkal, a szakmai bizottságokkal, a megyei szövetségekkel és az MSSZ iroda munkatársaival” – közölte.

Borítókép: https://www.hunshooting.hu/

További tartalmak