Musorujsag
Élő Eredmények
×

Sidi Péter román állampolgár lesz – sajtóhír

Sidi Péter román állampolgár lesz – sajtóhír

m4sport.hu
A 24.hu értesülései szerint a román állampolgárság felvételéért folyamodott Sidi Péter.

Sidi Pétert júniusban jogerősen két évre eltiltotta a Magyar Sportlövő Szövetség, amiért a márciusi indiai világkupán jogosulatlanul bement a később pozitív doppingmintát szolgáltató Péni István szobájába. A videofelvételek tanúsága szerint a komáromi világ- és Európa-bajnok puskás 45 percet töltött egyedül csapattársa szobájában. Az nem nyert bizonyítást, hogy Sidi manipulált Péni vitaminjával, a büntetést csak a jogtalan behatolás miatt szabták ki rá. Péni vitaminjait és táplálékkiegészítőit bevizsgáltatták a Testnevelési Egyetem laborjával és ott megállapították, hogy D vitaminja furoszemidet tartalmaz, amit utólag tettek bele. A kapszulákon fehér por nyomai vannak, amelyek normál esetben nem lehetnének ott.

A 24.hu cikke szerint Sidi az eltiltás ellenére rendszeresen versenyez, méghozzá jogszerűen, ugyanis az eltiltás csak azokra a viadalokra érvényes, amelyeken a magyar szövetség engedélye szükséges az induláshoz. Sidinek Romániában is van licence, ezért a román engedélyének köszönhetően ottani klubja színeiben szabályosan tud versenyezni. Sidi Péter felesége, Roxána a román válogatottat erősíti, ő maga pedig már júniusi, eszéki Európa-bajnokságon is a román válogatott szövetségi edzőjeként volt jelen.

A lap azt írja, hogy Sidi most a román állampolgárság felvételéért folyamodott, a bukaresti kormány november 17-i ülésének napirendje ugyanis tartalmaz egy olyan rendelettervezetet, amely „Sidi Péter román állampolgárságának megadásáról” szól. A tervezet szövege szerint a sportlövő megtartja jelenlegi, komáromi lakhelyét, és mivel a rendelettervezetek elfogadása pusztán formaság, Sidi minden bizonnyal meg is kapja a román állampolgárságot.

Borítókép: MTI/Krizsán Csaba

További tartalmak