Musorujsag
Élő Eredmények

Sidi Péter román állampolgár lett

Sidi Péter román állampolgár lett

mti
Román állampolgárságot kapott szerdán Sidi Péter világ- és Európa-bajnok sportlövő, aki jelenleg a Steaua Bucuresti versenyzője.

A román állampolgárság odaítéléséről – a korábbi sajtóértesülésnek megfelelőlen – a bukaresti kormány döntött szerdai ülésén. A kormányhatározat szerint a komáromi születésű 43 éves sportlövő állandó lakhelye nem Romániában lesz.

A román média szerint Sidi Péter felesége, Sidi Roxana is a Steaua versenyzője, és tagja a román válogatottnak.

A Magyar Sportlövő Szövetség (MSSZ) elnöksége júniusban, másodfokon két évre tiltotta el Sidi Pétert – aki így nem utazhatott a tokiói játékokra –, amiért a márciusi indiai világkupán jogosulatlanul bement a később pozitív doppingmintát szolgáltató Péni István szobájába. Sidi tagadta a vádat, és akkor közölte, hogy bíróságon támadja meg a fegyelmi döntést, amellyel szerinte az az MSSZ célja, hogy ne indulhasson a 2024-es párizsi olimpián se.

Borítókép: Rio de Janeiro, 2016. augusztus 8. Sidi Péter a riói nyári olimpia férfi légpuska versenyszámának alapversenye végén a Rio de Janeiró-i Olimpiai Sportlövőközpontban 2016. augusztus 8-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

További tartalmak