Musorujsag
Élő Eredmények
×

Újabb három magyar junior érem a légfegyveres Európa-bajnokságon

Újabb három magyar junior érem a légfegyveres Európa-bajnokságon

MTI
Remekül zárult a magyar junior puskások és pisztolyosok szereplése a Hamarban zajló légfegyveres Európa-bajnokságon, melynek keddi versenynapján a négyből három csapat is dobogóra állhatott, a női puskások pedig annak is a felső fokára.

 

A női puskások keddi szereplése szinte papírformának nevezhető az első két napi teljesítmények alapján, mivel vasárnap egyéniben Bajos Gitta arany-, Nagybányai-Nagy Anna pedig bronzérmet nyert, majd hétfőn a vegyescsapatok versengésében Bajos Csendes Dáviddal közösen ezüstöt szerzett. A női csapatok küzdelmében Bajos, Nagybányai-Nagy és Tóth Anna már a rangsoroló alapversenyben megadták az alaphangot, 943,4 körrel új Európa-csúcsot lőttek és óriási, közel tízkörös előnnyel lettek elsők.

A legjobb nyolc egységet felvonultató második szakaszban kicsit visszafogottabbak voltak, két tizedkörrel a szerbek mögé szorultak, de második helyükkel így is magabiztosan biztosították helyüket az aranyéremért kiírt csatában. Ott pedig “visszavágtak” a szerb triónak és 16-10-es sikerrel hódították el az Európa-bajnoki címet.

A másik három magyar csapat szintén remekül szerepelt. A női pisztolyosok (Jákó Miriam, Szakács Tünde, Varga-Zalay Babett), illetve a férfi puskások (Csendes Dávid, Klenczner Márton, Kálmán Bálint) és pisztolyosok (Nagy Bálint, Klem Barnabás, Rédecsi Máté) is a harmadik helyért léphettek lőállásba, előbbi kettő győzelmével bronzérmet nyert. Bajoshoz hasonlóan Jákó Miriam is három éremmel zárta a kontinensviadalt, melyen a pisztolyosok egyéni számában győzött, vegyescsapatban pedig Nagy Bálinttal harmadik lett.

Borítókép: Fotó: olimpia.hu

További tartalmak