Musorujsag
Élő Eredmények
×

Ötödik helyen végzett a Péni, Mészáros puskás csapat a légfegyveres Eb-n

Ötödik helyen végzett a Péni, Mészáros puskás csapat a légfegyveres Eb-n

MTI
Péni István és Mészáros Eszter a magyar párosok között legelőkelőbb helyen végezve ötödikként zárt a puska vegyescsapat számban a norvégiai Hamarban zajló légfegyveres Európa-bajnokságon, szombaton.

 

Az olimpiai programban is szereplő 10 méteres puskás és pisztolyos számban két-két magyar duó indult. A verseny eredményközlője alapján a puskásoknál a rangsoroló szakaszban Péni és Mészáros kettőse 629 körös összeredménnyel harmadik helyen végzett, és biztosan jutott tovább. Az elődöntőben aztán kvartettjében harmadik helyen zárt 39,5 ponttal egy izraeli és svájci kettős mögött. Így az éremcsatározásokban már nem vehettek részt Péniék, akik végül ötödik helyen végeztek.

Ugyanebben a számban Vas Péter és Dénes Eszter 621,5 körrel a 25. helyet szerezte meg a 34 csapatos mezőnyben. A pisztolyosoknál a pénteki egyéni számban bronzérmes Tátrai Miklós, valamint a nőknél hetedik Major Veronika kettőse 571 kört ért el a rangsorolóban, ami a 11. helyhez volt elég, a továbbjutáshoz azonban már nem, ahhoz legalább 573 körre lett volna szükség. A versenyszám másik magyar párosa, Joó Attila és Sike Renáta 561 körrel a 26. lett a 33 kettős között.

A futócél 40 vegyes versenyszámban a férfiaknál – a csütörtökön 30+30-ban bronzérmes – Sike József 378 körrel az ötödik helyen zárt a 11 sportlövőt felvonultató mezőnyben, míg a nőknél Körtvélyessy Gabriella az ötfős mezőnyben lett ötödik 323 körrel. A norvégiai kontinensviadal záró napján – vasárnap – a női puska csapat számban lesz magyar érdekelt.

 

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

További tartalmak