Musorujsag
Élő Eredmények
×

Rangos nemzetközi versenyt rendez a Magyar Sportlövő Szövetség

Rangos nemzetközi versenyt rendez a Magyar Sportlövő Szövetség

MTI
Közel húsz ország 550 lövője, köztük olimpiai, világ- és Európa-bajnoki érmes sportolók sora vesz részt a csütörtökön kezdődő 1. Masped Shooting Cup elnevezésű nemzetközi viadalon, melyet a Fehér úti Nemzeti Lőtéren rendeznek.

 

A magyar szövetség hétfői tájékoztatása szerint mások mellett a német Christian Reitz, a gyorstüzelő pisztoly 2016-os olimpiai bajnoka, a lengyel Thomas Bartnik, a férfi puskások 3×40 lövéses összetett számának világbajnoki címvédője, a szerb Damir Mikec, a férfi légpisztoly 2021-es ötkarikás ezüstérmese, illetve a riói játékokon női sportpisztolyban második német Monika Karsch is lőállásba lép, csakúgy mint a magyar válogatott valamennyi tagja.

„A hagyományos, nagy plzeni verseny idén májusban elmarad, azt igyekszünk pótolni. Ezzel is magyarázható, hogy ilyen népes a mezőny. Magyarországot legjobb sportlövőink fogják képviselni, konkrét, érmek számában megfogalmazott célkitűzés nincs. Ez egy felkészülési állomása az idei kvalifikációs Európa-bajnokságnak, világbajnokságnak, amelyeken már párizsi kvótákat lehet lőni. Egyben versenyzőink a legújabb döntős szabályokat is versenyszituációban gyakorolhatják” – idézte a szövetség hírlevele Győrik Csaba szövetségi kapitányt.

A viadalon az olimpiai számok közül a férfi és női légpuskát csütörtökön, a férfi és női légpisztolyt pedig pénteken rendezik, szombaton a puskások 50 méteres összetett versenyeire kerül sor, míg vasárnap a férfi gyorstüzelő pisztolyosok és a női sportpisztolyosok versengése zárja az eseményt.

 

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

További tartalmak