Musorujsag
Élő Eredmények
×

Major Veronika ezüstérmet szerzett a bakui világkupán

Major Veronika ezüstérmet szerzett a bakui világkupán

MTI
Major Veronika ezüstérmet szerzett sportpisztolyban a Bakuban zajló sportlövő világkupa-versenyen.

A keszthelyi lövő – a magyar szövetség tájékoztatása szerint – a 30+30 lövéses alapversenyt nagyszerű, 585 körös eredménnyel a második helyen zárta, így magabiztosan jutott be a legjobb nyolc közé.

Az Európa-bajnoki második Major az elődöntős kvartettjében hármas holtversenyben zárt az élen, majd szétlövésben az első helyet szerezte meg, amivel a legjobb négyet felvonultató éremcsatába jutott. Ott visszafogott kezdés után kapaszkodott egyre feljebb, és végül az ezüstérmet szerezte meg a 32 ponttal győztes bolgár Antoanetta Kosztadinova mögött.

Ugyanebben a számban Csonka Zsófia 580 körös eredményével egy körrel maradt el a nyolcba kerüléstől, és végül a 13. helyen zárt.

A férfi puskások három testhelyzetű összetett számában Péni István 590 körös alaperedménnyel ötödik helyen jutott tovább, a legjobb nyolc versenyző rangsorolójában pedig 354,7 körrel a hatodik lett.

Borítókép: Tokió, 2021. július 25. Major Veronika a női 10 méteres légpisztoly versenyszám selejtezőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a tokiói Aszaka Lőtéren 2021. július 25-én. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak