Musorujsag
Élő Eredmények
×

Bronzérmes a női légpuskás csapat a sportlövő-világkupán

Bronzérmes a női légpuskás csapat a sportlövő-világkupán

MTI
A Mészáros Eszter, Dénes Eszter, Bajos Gitta összeállítású magyar együttes bronzérmet nyert a női légpuskások csapatversenyében a Csangvonban zajló sportlövő világkupaversenyen.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint még szerdán a verseny rangsoroló, első szakaszában  a magyarok 941,7 körrel a második helyen végeztek, majd a nyolc között India, Dél-Korea és Csehország mögött a negyedik pozícióban végeztek.

A negyedik hely azt jelentette, hogy csütörtökön a harmadik csehekkel a bronzért vívhatott külünmérkőzést a magyar trió, mely végül 16-8-ra felülmúlta a Lucie Brazdova, Sabina Thurnwaldova, Aneta Brabcova összetételű hármast.

Az éremmeccsen a szabályok értelmében minden sorozatban a három sportlövő eredményét összeadták mindkét oldalon, és amelyik nemzet a nagyobbat lőtte, az két pontot kapott az adott körben, döntetlennél pedig egy-egy pont járt mindkét válogatottnak.

A magyar küldöttség ezzel már a negyedik érmét gyűjtötte a dél-koreai világkupán. Hétfőn Mészáros szerzett bronzérmet a légpuska egyéni számában, majd kedden ugyanez a bravúr sikerült légpisztolyban Major Veronikának is, szerdán pedig a légpuska vegyespáros versenyben lett második a Mészáros, Péni István alkotta kettős.

Borítókép: Facebook/Magyar Sportlövő Szövetség

További tartalmak