Musorujsag
Élő Eredmények
×

Lemaradtak az Eb-döntőről a férfi puskások

Lemaradtak az Eb-döntőről a férfi puskások

mti
Pekler Zalán, Péni István és Hammerl Soma sem jutott tovább az alapversenyből a férfi kisöbű szabadpuska összetett számában a wroclawi olimpiai kvalifikációs sportlövő Európa-bajnokságon.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az 50 méteres 3×20 lövéses versenyben mindhárman elmaradtak keddi selejtezős eredményüktől. A világranglista-vezető Pekler ezúttal 588 körrel fejezte be a 60 lövést, amivel 14. helyen zárt. Az olimpiai ötödik, légpuskában kétszeres Eb-győztes Péni 587-et ért el és a 20. lett, míg Hammerl 586 körrel a 24. pozíciót szerezte meg. A nyolcas döntőbe kerüléshez minimum 589 körre volt szükség.

Az összetett számban, ahogy az Eb mind a négy olimpiai egyéni versenyében, az első két helyezett szerez kvótát a párizsi olimpiára.

A női puskások hasonló számában az öt magyar induló közül kettő jutott tovább a szerdai selejtezőből a csütörtöki alapversenybe.

Az 50 méteres számban nemcsak az Eb-érmekért harcba szálló, nemzetenkénti három fő indulhatott el, hanem országonként még kettő, aki ranglistapontokat gyűjthetett. A magyarok közül az érmekért csatázó mindhárom versenyző az első csoportba került: Toma Dorina 586 körös egyéni csúccsal tizedikként, Mészáros Eszter 585 körrel a 13. helyen jutott tovább, ugyanakkor a 19. Lovász Dorina 582-vel már éppen kicsúszott a csütörtöki versenyből. A második csoportból is tizennyolcan mentek tovább: a ranglistapontokat gyűjtő Dénes Eszter 23. lett 583 körrel, Gáspár Lalita pedig 29. 581-gyel. Ők így nem jutottak tovább. A szabályok értelmében megfelelő eredménnyel folytathatták volna a versenyt, annak ellenére, hogy csak ranglistapontokért indultak, de a nyolcas döntőbe már nem kerülhettek volna be.

A férfiak 25 méteres gyorstüzelő pisztoly versenyszámban Bartók Csaba 547 körrel 38. lett, míg Takács Tibort kizárták.

A szerdai versenynapon korábban Sike Renáta bronzérmet nyert a sportpisztolyosok versenyében, a döntőben mindössze egyetlen ponttal maradt le a második helyről, mellyel olimpiai kvótát szerezhetett volna. Major Veronika a 12., Csonka Zsófia a 25. pozícióban zárt.

Borítókép: Magyar Sportlövők Szövetsége Facebook

További tartalmak

Kapcsolódó hírek