Musorujsag
Élő Eredmények

Nem ment a magyar női puskásoknak az olimpiai kvalifikációs sportlövő-Eb-n

Nem ment a magyar női puskásoknak az olimpiai kvalifikációs sportlövő-Eb-n

MTI
Toma Dorina és Mészáros Eszter sem jutott döntőbe a női kisöbű szabadpuska összetett versenyében a wroclawi olimpiai kvalifikációs sportlövő Európa-bajnokságon, amelyen így magyar versenyzőnek nem sikerült kvótát szereznie a párizsi játékokra.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az 50 méteres 3×20 lövéses versenyben Toma és Mészáros sem szerepelt kiemelkedően. A két magyar közül Toma teljesített jobban, ám már ő is komolyabb hátrányba került a legjobbakkal szemben az első, térdelő helyzetű 20 lövés során, és később sem sikerült közelebb zárkóznia. Végül 584 körös eredménnyel a 25. helyen zárt, míg a még továbbjutást jelentő nyolcadik pozícióhoz 589-re volt szükség.

A tokiói olimpikon Mészáros Eszter 581 kört ért el, ezzel 34. lett az alapverseny 36 fős mezőnyében.

A kontinensviadal a puskások és pisztolyosok első kvótaszerző versenye a 2024-es párizsi ötkarikás játékokra, mind a négy olimpiai egyéni számban két-két indulási hely talált gazdára.

Legközelebb Sike Renáta járt a kvótához, aki a sportpisztolyosok versenyében nagyszerű teljesítménnyel bronzérmet nyert, a kvótáról egyetlen ponttal maradt le a szerdai döntőben.

A csütörtöki versenynapon a férfi puskások 50 méteres fekvő számát is megrendezték, amelyben – a légpuskában kétszeres Eb-győztes – Péni István két tizeddel maradt le a bronzéremről, 626,3 körös eredménnyel az ötödik helyet szerezte meg.

Ugyanebben a számban Pekler Zalán (622,4 kör) 29. lett, Hári Péter (619,4 kör) 45., Hammerl Soma (613,4 kör) pedig 58.

Borítókép: Tokió, 2021. július 24. Mészáros Eszter a női 10 méteres légpuska versenyszám selejtezőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a tokiói Aszaka Lőtéren 2021. július 24-én. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak