Musorujsag
Élő Eredmények
×

Ötödik helyen végeztek a magyarok a nők 25 méter pisztoly csapat számában a sportlövő Eb-n

Ötödik helyen végeztek a magyarok a nők 25 méter pisztoly csapat számában a sportlövő Eb-n

MTI
A magyarok az ötödik helyen végeztek a nők 25 méter pisztoly csapat versenyszámában pénteken a wroclawi olimpiai kvalifikációs sportlövő Európa-bajnokságon.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a Major Veronika, Sike Renáta, Csonka Zsófia hármas kiválóan rajtolt, hiszen a kvalifikáció első részében – amikor 15 pontlövésre és 15 gyorsra került sor – 874 kört teljesített, és az első helyen lépett a nyolc közé.

A folytatásban – amelyben már csak 15 gyorslövést adott le minden versenyző – is nagyszerűen teljesítettek a magyarok, és úgy tűnt, hogy az aranyéremért lőhetnek majd, ám az utolsó ötlövéses sorozatban Major Veronika késve adta le az egyik lövését, így a hibátlan, 150 körös eredmény helyett 140 körrel zárt. Sike Renáta és Csonka Zsófia egyaránt 147 körrel fejezte be ezt a szakaszt, a 434 körös teljesítmény pedig az ötödik helyet jelentette a magyaroknak.

Az aranyéremért a 444 körös németek lőhetnek a kvalifikáció második részében 438 körrel záró ukránokkal, míg a bronzért a bolgárok (437) a házigazda lengyelekkel (436) csatáznak majd.

A wroclawi 25, 50 méteres és a jövő évi, tallini 10 méteres Európa-bajnokság egyben kvalifikációs verseny is a 2023-as krakkói Európai Játékokra, méghozzá az egyes versenyszámok első 12 helyezettjének. Ez azt jelenti, hogy a nők 25 méter pisztoly egyéni számában Sike Renáta és Major Veronika is kvótát szerzett erre az eseményre.

Az 50 méter puska vegyes csapat versenyszámot is pénteken rendezték. Az első csoportban a Lovász Dorina, Pekler Zalán kettős 870 (433, 437) körrel zárt, a második csoportban a Mészáros Eszter, Péni István kettős 868 (431, 437) körrel fejezte be a versenyt. Előbbi a 21., utóbbi a 25. helyen végzett. A nagyon erős mezőnyben 877 kör kellett legalább a nyolc közé jutáshoz.

Borítókép: Sike Renáta. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

További tartalmak