Musorujsag
Élő Eredmények
×

Messze voltak a legjobbaktól a magyar traplövők

Messze voltak a legjobbaktól a magyar traplövők

MTI
Mind az öt magyar érdekelt a mezőny második felében végzett trapban az olimpiai kvalifikációs koronglövő-világbajnokságon, Eszéken.

A verseny honlapja szerint a férfiaknál Hegyi Norbert a szerdai 25-ös sorozatban 23 korongot talált el, összesítésben így 111 koronggal a 95. helyen zárt. A szám másik két magyarja közül Moldován Marcell 24 találatos teljesítményt nyújtott a versenynapon és 110 koronggal a 101. lett a 154 fős mezőnyben. Belcsik Zsolt ötödik sorozatában 21 találatot tett hozzá addigi 86 korongos produkciójához, ami a végelszámolásnál a 118. helyet jelentette a számára. A nők 79 fős mezőnyében Tömör-Tones Petra és Jóna Bernadett is 98 koronggal zárt, előbbi a 64., utóbbi a 65. pozícióban. Az eszéki világbajnokságon a négy egyéni olimpiai számban – férfi és női skeet és trap – lehet kvótát szerezni a 2024-es párizsi olimpiára, minden számban négy-négy indulási jog talál gazdára.

Forrás: Facebook / Hungarian Shooting Federation

A férfi és a női skeetlövők egyéni versenyét jövő péntektől vasárnapig rendezik meg a horvát városban.

Borítókép: Tatárszentgyörgy, 2013. október 4. Hegyi Norbert sportlövő a sarlóspusztai koronglövő lőtéren traplövészet edzésen Tatárszentgyörgy közelében 2013. október 3-án. A kormány csaknem 479 millió forintos központi költségvetési forrást nyújt 2014 júniusáig a Magyar Sportlövők Szövetségének. MTI Fotó: Ujvári Sándor

További tartalmak