Musorujsag
Élő Eredmények

Pekler Zalán az első helyen lépett tovább az összetett puska selejtezőjéből a sportlövő-vb-n

Pekler Zalán az első helyen lépett tovább az összetett puska selejtezőjéből a sportlövő-vb-n

MTI
Nem jelentett gondot a selejtező a férfi kisöbű szabadpuska összetett számában szereplő három magyarnak, akik közül Pekler Zalán az egész mezőny legjobb eredményével zárta a 60 lövést pénteken a Kairóban zajló olimpiai kvalifikációs sportlövő-világbajnokságon.

Az 50 méteres „királyszámban” 99 induló volt, közülük 70 jutott a szombati alapversenybe. A puskások két csoportban lőttek, és az elsőben kapott helyet Pekler és Péni István, míg Hammerl Soma a másodikban szerepelt.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint Pekler egészen remekül célzott, és 593 körös eredményével nem csupán csoportjában, hanem a teljes mezőnyben az élen végzett. A tokiói olimpián légpuskában ötödik Péni a térdelő testhelyzetben visszafogottabban kezdett, első hat lövéséből öt kilences volt, ezt követően viszont javított és végül 584 körrel a csoport 14. helyén zárt.

Hammerl Soma szintén jól teljesített, végig az élcsoportban volt, s 586 körrel a kilencedik lett, így készülhet a folytatásra.

A szintén 60 lövéses alapverseny szombaton 8.15-kor kezdődik, majd a nyolcas döntőt 10.45-től rendezik. A számban – a többi egyéni olimpiai számhoz hasonlóan – négy kvótát osztanak ki a 2024-es párizsi olimpiára.

Borítókép: Pekler Zalán a férfi légpuska 10 méteres versenyszámának selejtezõjében a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián az Aszaka Lõtéren 2021. július 25-én. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak