Musorujsag
Élő Eredmények

Negyedik lett a magyar csapat a női sportpisztolyosok között a sportlövő-világbajnokságon

Negyedik lett a magyar csapat a női sportpisztolyosok között a sportlövő-világbajnokságon

MTI
A Major Veronika, Fábián Sára Ráhel, Csonka Zsófia összeállítású magyar női együttes negyedik helyen végzett a 25 méter sportpisztoly csapat versenyszámban a Kairóban zajló olimpiai kvalifikációs sportlövő-világbajnokságon.

 

A sportági szövetség beszámolója szerint a magyarok a kvalifikáció első részében a hetedik helyen végeztek 868 körrel, így jutottak a nyolc közé. A második szakaszban a négy közé kerülés volt a cél, és Major Veronikáék 440 körrel negyedikek lettek, így a bronzéremért lőhettek a kvalifikáció második részében harmadik németekkel.

A bronzcsatában a rivális végül 17-5-tel bizonyult jobbnak, ami azt jelentette, hogy a magyarok negyedikként zártak.

A férfiak 50 méter puska három testhelyzetű csapat számában a Péni István, Pekler Zalán, Hammerl Soma hármas 1323 körös teljesítménnyel a második helyen jutott tovább a kvalifikáció első részéből. A második szakaszban aztán nem sikerült a bravúr, és a magyarok a hatodik helyen végeztek 869 körrel.

A nők 50 méter puska  három testhelyzetű csapat számában a Dénes Eszter, Mészáros Eszter, Lovász Dorina magyar együttes a 18. helyen végzett.Vasárnap még a gyorstüzelő pisztolyosok alapversenyének második felét, valamint döntőjét bonyolítják le Egyiptomban.

 

Borítókép: MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak