Musorujsag
Élő Eredmények

Péni István bronzérmes 300 méter összetettben a sportlövő-vb-n

Péni István bronzérmes 300 méter összetettben a sportlövő-vb-n

MTI
Péni István bronzérmet nyert a 300 méter puska három testhelyzetű versenyszámban a Kairóban zajló sportlövő-világbajnokság keddi napján.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a nem olimpiai szám egyéni versenyében Péni a 192 körös térdelő rész után fekvő és álló testhelyzetben kiválóan lőtt, előbbiben hibátlan teljesítményt nyújtva 200 kört ért el, míg utóbbiban 197 körig jutott. Péni így 589 körrel zárt, ami a harmadik helyre volt elég. Győzött a francia Emilien Chassat 592 körrel, második lett a finn Aleksi Leppa 590 körrel.

Péni István a szövetség közleményében kitért a lőtéri kalandos körülményekre.

„A térdelő közben leszakadt az ég, alig lehetett látni a táblát az esőben. Ráadásul a vadonatúj lőtér teljesen beázott, pont a lőállásomban egy nagy tócsa keletkezett, és abban kellett teljesítenem a fekvőt és az állót. Ugyanakkor ez a két testhelyzet kiválóan sikerült úgy, hogy a térdelő után tudtam, hogyha erről a világbajnokságról is éremmel szeretnék hazatérni, akkor közel hibátlanul kell befejeznem. Végül három 9,9-et lőttem a húsz fekvő és húsz álló lövésből, amivel sikerült felállnom a dobogóra. Nagyon örülök a bronzéremnek” – fogalmazott a magyar sportlövő.

Az olimpiai kvalifikációs vb-n korábban a felnőttek sem érmet, sem pedig kvótát nem szereztek.

A juniorok között két bronzérem volt a magyar mérleg, a férfi puskások 50 méter fekvő versenyszámában Török Ferenc, a nők 25 méteres pisztoly számában pedig Jákó Miriam végzett a harmadik helyen.

A vb-n nyolc olimpiai egyéni számban osztottak ki négy-négy kvalifikációs helyet a 2024-es párizsi játékokra.

Borítókép: Péni István (MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak