Musorujsag
Élő Eredmények

Hegyi Norbert a 27. helyen végzett férfi trapban a sportlövő-vb-n

Hegyi Norbert a 27. helyen végzett férfi trapban a sportlövő-vb-n

MTI
A csütörtöki első 25-ös sorozattal hamar elszálltak az esélyei, hogy döntőbe kerüljön.

Hegyi Norbert összességében kiváló teljesítményt nyújtva 121 koronggal zárta a férfi trap alapversenyét, amelyben 27. helyen végzett csütörtökön a bakui olimpiai kvalifikációs sportlövő-világbajnokságon.

A 136 fős mezőny egyetlen magyar tagja szerdán parádésan lőtt, a 75 korongból 74-et eltalált, így a közvetlen élmezőnyben, a 11. helyről várta a csütörtöki folytatást.

A második versenynapon még két 25-ös sorozat várt a lövőkre. Az elsőben Hegyi a hetedik korongot elvétette, majd a következő 16-ot sorra eltalálta, de a 24. lövésébe ismét hiba csúszott, így végül 23 találattal fejezte be a szakaszt. Ezzel gyakorlatilag elszálltak a döntőbe jutási esélyei, visszacsúszott a 30. helyre.

Az egész versenyen jól teljesítő Hegyi Norbert az utolsó rotéban csak egyszer hibázott, azaz 24 korongot tett hozzá addigi teljesítményéhez, a 121 találat pedig a 27. helyet jelentette a számára.

A mezőny erejét mutatja, hogy a nyolcas döntőhöz minimum 123 találatra volt szükség, de a két hibával záró hét sportolónak még szét kellett lőnie, mivel az egyaránt 124 korongot lőtt szlovák Marian Kovacocy és a kuvaiti Haled Almudhaf mögött csak hat döntős hely maradt.

A férfi trap volt az utolsó olimpiai szám, melynek volt magyar érdekeltje a vb-n. Bakuban a magyar csapat a negyedik helyen végzett Fábián Sára révén női légpisztolyban szerzett párizsi kvótát.

Borítókép: sportlövészet - koronglövészet - trap - Hegyi Norbert - MTI Fotó: Ujvári Sándor

További tartalmak