Musorujsag
Élő Eredmények

Péni István világbajnok 300 méter standard puska open versenyszámban

Péni István világbajnok 300 méter standard puska open versenyszámban

MTI
Péni István aranyérmes lett a 300 méter standard puska open versenyszámban – amely nem olimpiai szám – a Bakuban zajló sportlövő-világbajnokságon szombaton.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az UTE sportolója 587 körrel (térdelő: 194, fekvő: 200, álló: 193) végzett az első helyen. Kissné Oroszi Edit tanítványa a fekvő testhelyzetben hibátlanul teljesített, de jól lőtte a térdelőt és az állót is.

A második helyen a norvég Kim Andre Lund végzett szintén 587 körrel, a belső tízesek száma (25-22) döntött a magyar versenyző javára. A harmadik helyen az amerikai Timothy Sherry zárt 586 körrel.

Mivel nem olimpiai számról van szó, az alapverseny rangsorolt a 24 fős mezőnyben.

„Nagyon örülök a világbajnoki címnek! Főleg, hogy standard puskával sikerült nyernem, mert ez egy elég speciális lövészszám, kötött szabályokkal, és másfél kilogrammos sütéserővel, ami nagy kihívás azoknak, akik főként szabadpuskás versenyzők” –  nyilatkozta Péni István.

Hozzátette, Bakuban szokás szerint ezúttal is szeszélyes volt az időjárás, megküzdöttek a széllel. Értékelése szerint a térdelő “csak” jól sikerült számára, de javított egy hibátlan fekvővel, és végül az utolsó tíz lövés állóval nyerte meg a versenyt.

„Még hátra van az a szám is 300 méteren, az összetett, amivel 2018-ban ezüstöt, 2021-ben pedig bronzot nyertem a vb-n, úgyhogy pozitívan készülök a maradék két számra” – mondta.

Ez a magyar küldöttség második érme az azerbajdzsáni világbajnokságon, múlt csütörtökön a Fábián Sára, Major Veronika, Jákó Miriam trió második lett a női légpisztolyosok csapatversenyében.

Kapcsolódó tartalom

Eredmények, 300 méter standard puska open, világbajnok:

Péni István (Magyarország) 587 kör

2. Kim Andre Lund (Norvégia) 587

3. Timothy Sherry (Egyesült Államok) 586

Borítókép: Péni István a férfi légpuska 10 méteres versenyszám döntőjében 5.helyen végzett MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak