Musorujsag
Élő Eredmények

Major Veronika aranyérmes a riói sportlövő világkupán

Major Veronika aranyérmes a riói sportlövő világkupán

mti
Major Veronika aranyérmet nyert a 25 méter pisztoly versenyszámban a sportlövők Rio de Janeiróban zajló világkupaversenyének vasárnapi napján.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint Major már az alapversenyben is remekül lőtt, 589 körös eredményével az első helyen jutott be a nyolcas döntőbe. A pontlövészetben 292 kört ért el, majd a gyors részben mindössze hármat hibázott, így 297 körrel zárt.

A fináléban az ötödik sorozat után állt az élre a magyar lövő, akit hiába ért be a nyolcadik sorozatban a kínai Sang Kaj-jen, Major a végén pontosabban célzott és 34 találattal diadalmaskodott.

„Nagyon boldog vagyok, mert teljesítettem azt, amiért jöttem, hiszen 10 és 25 méteren is a döntőbe jutottam – idézte a magyar szövetség közleménye Major Veronikát. – Az alapversenyeim teljesítményével százszázalékosan meg vagyok elégedve, azt gondolom, hogy az eredmény tükrözi a befektetett munkát. A vasárnapi döntő nagyon izgalmas volt, kicsit gyengébben kezdtem, de sikerült a kezdeti nehézségek ellenére összeszedni magam és megnyerni a 25 méteres számot.”

A versenyszám másik magyar indulója, Sike Renáta 576 körrel a 22. helyen zárt a 42 fős mezőnyben.

A riói világkupán ez a második magyar érem, pénteken ugyanis a Mészáros Eszter, Pekler Zalán kettős második lett a légpuska 10 méter vegyes csapat versenyszámban.

 

Borítókép: Tokió, 2021. július 25. Major Veronika a női 10 méteres légpisztoly versenyszám selejtezőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a tokiói Aszaka Lőtéren 2021. július 25-én. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak