Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Pekler Zalán már „az olimpiai ötkarika fókuszában” éli a mindennapjait

Pekler Zalán már „az olimpiai ötkarika fókuszában” éli a mindennapjait

m4sport.hu
Az olimpiai kvótával tavaly nyár óta rendelkező Pekler Zalán gondolatai már Párizs körül forognak, de tisztában van azzal, hogy jó pár lépcsőfokot muszáj teljesítenie ahhoz, hogy az ötkarikás játékok sikeresek legyenek számára.


Nemcsak a sikert, az oda vezető utat is bemutatjuk. Nemcsak a bajnokot, az embert is.
Úti cél: Párizs 2024, kéthetente vasárnap az M4 Sporton


A 24 éves sportlövővel a győri Európa-bajnokságon beszélgetett az M4 Sport Úti cél: Párizs című műsorának stábja. Pekler Zalán elárulta, már 13-14 évesen megfogalmazta a céljait és el is kezdett tenni értük, tíz évvel ezelőtti önmaga pedig minden bizonnyal elégedett és büszke lenne.

Elárulta, a korai versenyek kifejezett szenvedést okoznak neki, hiszen ha tehetné, akkor legalább 11-ig aludna, de ilyenkor is meg kell találni, hogy hogyan tud csúcsteljesítményt nyújtani.

A riportból azt is megtudhatjuk, mihez kell a teniszlabda egy sportlövőnek a versenyen, miből tud erőt meríteni a mélypontokon, és miért kell a rossz lövést ugyanúgy minél hamarabb „elengedni”, mint a jót.

„Alig várom már, hogy nyár legyen és megmutathassam a nagyvilágnak, hogy Pekler Zalán mit is tud” – fogadkozott a párizsi olimpiával kapcsolatban.


Úti cél: Párizs 2024, kéthetente vasárnap az M4 Sporton
Bármikor visszanézhető az m4sport.hu-n


Az M4 Sport több magyar sportoló párizsi olimpiára vezető, – áldozattal, lemondással, sikerrel és kudarccal kikövezett – útját kíséri figyelemmel. Vannak köztük, akik már rendelkeznek kvótával, és akadnak olyanok is, akik még küzdenek érte.

A kéthetente, vasárnap esténként jelentkező adások minden epizódjában három-három sportolóval/edzővel beszélgetünk, az interjúkat bármikor visszanézhetik az m4sport.hu-n vagy az M4 Sport applikációban, a teljes adásokat pedig visszanézhetik a Médiaklikken.

Sportolók:
Németh Nándor (úszás)
Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid (úszás)
Siklósi Gergely (vívás)
Molnár Attila (atlétika)
Vogel Soma (vízilabda)
Klivinyi Kinga (női kézilabda-válogatott)
Pekler Zalán (sportlövészet)
Chema Rodríguez (férfi kézilabda-válogatott)

Hamarosan: férfi kardcsapat, Varga Ádám (kajak-kenu), Balogh Mátyás (íjászat), Pigniczki Fanni (ritmikus gimnasztika), Losonczi Dávid (birkózás)

Teljes adások
Úti cél: Párizs 2024., 1. rész
Úti cél: Párizs 2024., 2. rész
Úti cél: Párizs 2024., 3. rész

Következő adások (M4 Sport)
április 14., 28.
május: 12., 26.
június: 09., 23.
július: 07., 21.

További tartalmak