Musorujsag
Élő Eredmények

Major Veronika lecsúszott a légpisztolyos olimpiai kvótáról Rio de Janeiróban

Major Veronika lecsúszott a légpisztolyos olimpiai kvótáról Rio de Janeiróban

MTI
Major Veronika a vasárnapi fináléban sokáig vezetett, végül azonban a negyedik helyen zárt és nem szerzett kvótát női légpisztolyban a Rio de Janeiróban zajló sportlövő olimpiai kvalifikációs versenyen.

A magyar szövetség beszámolója szerint a szombati alapversenyben 579 körrel negyedik keszthelyi klasszis egészen parádésan kezdte a legjobb nyolc csatáját, melyben két párizsi hely talált gazdára.

A mezőnyben az örmény Elmira Karapetyannak már volt kvótája, az indiaiaknak pedig két lövőjük is szerepelt a legjobbak között, ám nemzetenként csak egy kvótát lehetett szerezni, így szerencsés esetben akár még a negyedik hely is elég lehetett volna a kvalifikáció megszerzéséhez.

Sokáig ugyanakkor úgy tűnt, nem kell majd számolgatni, Major Veronika ugyanis már az első öt sorozatban az élre állt, majd egészen a 12. lövésig parádésan teljesített. Ám hiába állt akkor nagy fölénnyel az első helyen, ezután sorozatban négy komolyat hibázott, három nyolcast és egy 7,0 kört lőtt és folyamatosan csúszott egyre hátrébb.

A gödörből ugyan a folytatásban sikerült „kimásznia”, de az igazán erős lövések elmaradtak tőle és végül a negyedik lett. Ami pedig különösen bosszanthatja az az, hogy az örmény megnyerte a versenyt, a kvótát pedig a második thaiföldi és az előtte harmadik indiai riválisa vitte el.

Major Veronikának ugyanakkor még Rióban is lesz lehetősége javítani, mivel sportpisztolyban is indul, mely alapversenyének első 30 lövését hétfőn rendezik.

Borítókép: Tokió, 2021. július 22. Major Veronika sportlövő edz az Aszaka Lőtéren Tokióban 2021. július 22-én. A világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia július 23-án kezdődik. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak