Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Major Veronika nyolcadik lett sportpisztolyban a sportlövő Európa-bajnokságon

Major Veronika nyolcadik lett sportpisztolyban a sportlövő Európa-bajnokságon

MTI
Az olimpiai kvótás Major Veronika a nyolcadik helyen végzett a női sportpisztoly fináléjában az Eszéken zajló olimpiai kvalifikációs puska, pisztoly Európa-bajnokságon.

 

A 25 méteres viadal döntőjére jó előjelekkel készülhetett a keszthelyiek klasszis lövője, az alapversenyben ugyanis egészen kiválóan szerepelt és 589 körös eredménnyel az első helyen jutott be a legjobb nyolc közé.

A döntőt ráadásul rapid lövészettel bonyolítják le, amiben Major kimagasló teljesítményre képes, amit a mostani alapversenyben is bizonyított, ugyanis a rapid részben szerdán 30 lövésből 298 kört produkált. Ugyanakkor a fináléban már nem köröket számolnak, hanem pontokat és pontot a 10,2 körnél jobb lövés ér.

A versenyzőknek a fináléban ötös sorozatokat kell lőni és a negyedik széria után kiesik az utolsó helyen álló, majd öt lövésenként mindig elbúcsúzik az aktuális sereghajtó. A versenyt Major remekül kezdte, első három lövése pontot ért, azt követően azonban megállt és felemelt kézzel jelezte, hogy baj van a fegyverével.

A bírók megvárták a sorozat végét, majd megvizsgálták a magyar pisztolyát és javították a hibát, Major pedig ezek után befejezhette sorozatát, ám a néhány perces fennakadás után nem tudta növelni pontjainak számát. Ennek ellenére három pontjával négyes holtversenyben az élen állt az első szériát követően.

A második körben a magyar klasszis ismét három pontot ért el és hat pontjával a második volt, a harmadik sorozatban aztán egyetlen pontot sem szerzett, amivel az utolsó helyre csúszott vissza. A negyedik szériában kellett volna javítani, de csupán két pontot lőtt, amivel nem tudott előrébb lépni, így nyolc ponttal a nyolcadik helyen fejezte be a finálét.

A versenyt a francia Camille Jedrzejewski nyert meg a címvédő német Doreen Vennekamp előtt. A bronzérmet a semlegesként versenyző, fehérorosz Aliakszandra Pjatrova szerezte meg. A szám másik két magyarja közül Jákó Miriam a 15, Sike Renáta pedig a 38. helyen végzett, míg a magyar trió bronzéremmel zárta a hagyományos csapatversenyt

Borítókép: Major Veronika (MTI/Krizsán Csaba)

További tartalmak