Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Mészáros Eszter kijutott az olimpiára

Mészáros Eszter kijutott az olimpiára

MTI
Mészáros Eszter légpuskában a világranglistáról ötkarikás kvótához jutott.

A Nemzetközi Sportlövő Szövetség (ISSF) közléséről a hazai szövetség számolt be vasárnap este. Mészáros úgy jutott kvótához, hogy légpuskában a franciák kiharcolták az olimpiai indulás jogát, és a rendezőnek szánt kvóta is visszaszállt a ranglistára. Így a két legjobb, kvótával nem rendelkező versenyző, a lengyel Aneta Stankiewicz és Mészáros került be a párizsi mezőnybe.

Sportlövészetben a magyarok öt párizsi indulási jogot szereztek, korábban a puskás Pekler Zalán az Európa Játékokon, a pisztolyos Fábián Sára Ráhel a bakui világbajnokságon, a puskás Péni István (a győri 10 légfegyveres kontinensviadalon), valamint a pisztolyos Major Veronika (a riói olimpiai kvalifikációs versenyen) jutott ötkarikás kvótához. Mészáros Eszter párizsi indulása egyben azt is jelenti, hogy a légpuska vegyes csapat versenyszámában is lesz magyar egység a francia fővárosban.

Mészáros Eszter a Kossuth Rádiónak elmondta, a kvóta megszerzése után teher nélkül tud felkészülni az olimpiára. „Ha korábban szerzem meg a kvótát, akkor nem feltétlenül kellett volna minden versenyre elmennem, így most a lehető leghosszabb kvótaszerzés ment végbe. De így is fogok tudni regenerálódni és utána újra formába lendülni” – nyilatkozta a junior világbajnok magyar sportlövő.

Hozzátette, az olimpiai esélyekről egyelőre nehéz beszélni, hiszen egyrészt nagyon erős a mezőny, másrészt a sportlövészetben sokszor az a döntő, hogy „ki hogyan kel fel”.

Mivel a sportlövők versenyeit nem Párizsban, hanem Chateauroux-ban rendezik, Mészáros Eszter szerint nem tipikus olimpiai hangulatban lesz részük, de ezt igyekszik az előnyére fordítani és teher nélkül versenyezni. „Igyekszem minden versenyt ugyanúgy felfogni, legyen az egy országos bajnokság vagy egy nagyobb verseny, mert az segít, ha mindig ugyanúgy tudok beállni a lőállásba” – mondta a Kossuth Rádiónak.

Borítókép: Wroclaw, 2023. június 23. Mészáros Eszter a nõi légpuska 10 méteres alapversenyében a krakkói központú Európa Játékokon a wroclawi sportlövész központban 2023. június 23-án. MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak