Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Gurisattiék egymást váltják Párizsban: Gréta édesapja, Gyula ötödik paralimpiájára készül

Gurisattiék egymást váltják Párizsban: Gréta édesapja, Gyula ötödik paralimpiájára készül

MTI
A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság tájékoztatása szerint Gurisatti Gyula kvótát szerzett a férfi sportlövők SH1-es kategóriájában, így már az ötödik paralimpiájára készülhet.

A Magyar Paralimpiai Bizottság szerdai tájékoztatása szerint ezzel három főre nőtt a paralimpián résztvevő magyar sportlövők létszáma, korábban ugyanis Dávid Krisztina és Rescsik Csaba szerzett indulási jogot.

Gurisatti a 10 méteres légpisztoly számban versenyezhet majd Párizsban, és amennyiben teljesíti az elvárt szintet, két további számban is elindulhat a játékokon. Gurisatti Gyula az ötödik olimpiáján szerepelhet, és Tokió után Párizsban is lányát, a vízilabdázó Gurisatti Grétát „váltja” majd a helyszínen.

Az Erődök Városa Sportlövész Egyesület sportolója korábban búvárúszóként versenyzett, amelyben több világ- és Európa-bajnoki címet is szerzett, de 1999-ben egy búvárpalack felrobbanása után mindkét lábát elveszítette térd alatt. Felépülése után búváredző lett, valamint sporthorgászattal és sportlövészettel kezdett foglalkozni.

A magyar sportolók eddig 37 kvótát szereztek a párizsi paralimpiára: hetet úszásban, hatot-hatot kajak-kenuban és kerekesszékes vívásban, négyet-négyet asztaliteniszben és atlétikában, hármat sportlövészetben, kettőt bocsában és egyet-egyet erőemelésben, íjászatban, kerékpárban, lovaglásban és triatlonban.

A paralimpiai mozgalom legfontosabb sporteseményét 2024. augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik meg a francia fővárosban.

További tartalmak