Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Pekler harmadik, Péni hatodik légpuskában a budapesti sportlövőverseny nyitónapján

Pekler harmadik, Péni hatodik légpuskában a budapesti sportlövőverseny nyitónapján

MTI
Az egyaránt olimpiai induló Pekler Zalán harmadik, míg Péni István hatodik lett férfi 10 méter légpuskában a Fehér úti Nemzeti Lőtéren zajló nemzetközi sportlövőviadal szerdai nyitónapján.

A magyar szövetség beszámolója szerint a III. Masped Shooting Cup elnevezésű versenyen mindkét magyar jól lőtt az alapversenyben, Pekler 632,4 körrel – közte egy 106,9 körös kiváló sorozattal – a második helyen, míg Péni közel a bűvös 630-as határhoz, 629,5 körrel hatodikként kvalifikálta magát a nyolcas döntőbe, amelynek mind a nyolc résztvevője párizsi induló volt. A győzelmet az indonéz Fathur Gustafian szerezte meg a szlovák Patrik Jany előtt.

A nők 10 méter légpuska versenyszámában öt magyar is fináléba jutott. Az alapversenyt a szintén olimpiai induló Mészáros Eszter nyerte 630,9 körrel úgy, hogy az egyik sorozatában fantasztikus, 107,1 kört teljesített. A döntőben Nagybányai-Nagy Anna jobbnak bizonyult nála, első lett, kilenc tizeddel előzte meg a második Mészárost.

A 25 méter standard pisztoly open számát, amely nem olimpiai szám, az ugyancsak párizsi induló Major Veronika 581 körös új országos rekorddal nyerte meg.

A szombatig tartó Masped Kupán rekordnak számító, 25 ország versenyzői állnak lőállásba.

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak