Emelkedő pénzdíjak, változatlan helyszínek a strandröplabda ob-n

Pénteken Tatán kezdődik, s augusztus 12-ig tart a strandröplabdázók országos bajnoksága, melynek döntőjét a Lupa-tónál rendezik.

Strandröplabda - Hun
Az ob-t felvezető hétfői sajtótájékoztatón Bánki Ágnes, a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) strand- és szabadidős bizottságának vezetője elmondta: szeretné, ha a tavaly elindult fejlődés idén is folytatódna, úgy a versenyek szervezésében, mind színvonalában.

„Ezt segíti elő, hogy minden verseny pénzdíjas lesz, s hogy a tavaly jól bevált helyszíneken lesznek idén is a bajnoki fordulók” – hangsúlyozta Bánki Ágnes.

Ludvig Zsolt, az MRSZ főtitkára úgy fogalmazott: a TAO-támogatásnak is köszönhetően már 2500 regisztrált strandröplabdázót tart számon a szövetség, s ennek nagy része utánpótláskorú versenyző.

„Évről évre javulnak a körülmények, s mivel a szövetség híve a sportágfejlesztésnek, nagyon remélem, hogy ezen az úton halad majd tovább a sportág” – nyilatkozta a főtitkár. Hozzátette, az országos bajnokság rendezési jogától öt évre megváltak, így az ob-t nem ők, hanem egy külső cég szervezi.

A névadó szponzor részéről Benczédi Balázs, az MKB-Pannónia Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója kiemelte, óriási megtiszteltetés számukra, hogy támogathatják a sorozatot.

„Fiatalos, feltörekvő sportágat szerettünk volna szponzorálni. Bár egyelőre erre az évre állapodtunk meg, bízom abban, hogy hosszabb távú lesz az együttműködés” – tette hozzá.

Bánki Ágnes az MTI kérdésére elmondta, hogy a tavaly nagy sikert hozó, az európai szövetség (CEV) égisze alá tartozó satellite-versenyt idén is megrendezik, ám a júliusi időpont helyett ezúttal augusztusban.

Az MKB-Pannónia - strandröplabda országos bajnokságon fordulónként bruttó egymillió forint lesz az összdíjazás, a győztes párosok mindkét nemnél 200 ezer forintot kapnak, míg az augusztusi döntőben ennek a duplája lesz a tét.

Az országos bajnokság programja:

június 8-10.: Tata, Tópart sétány 13.
június 29-július 1.: Nyíregyháza, Sóstói Parkfürdő
július 20-22.: Dunaújváros, Strand út 2.

döntő:
augusztus 7-12.: Budapest, Lupa-tó