Musorujsag
Élő Eredmények

Világcsúccsal, országos rekorddal, három éremmel és egy súlyos sérüléssel fejezték be az Eb-t a magyar erőemelők

Világcsúccsal, országos rekorddal, három éremmel és egy súlyos sérüléssel fejezték be az Eb-t a magyar erőemelők

MTI
Három éremmel fejezte be szereplését a magyar válogatott a Tartuban rendezett erőemelő Európa-bajnokságon.

Az észtországi kontinensviadalon korábban Enahoro Asein a 83 kilogrammosoknál győzött összetettben, felhúzásban pedig fogásnemi aranyat nyert világcsúccsal (380 kg), míg a harmadik érmet P. Nagy Bálint szerezte, miután a 93 kilogrammosok mezőnyében a B csoportból felküzdve magát harmadik lett fekvenyomásban.

A Magyar Erőemelő Szövetség szerdai közlése szerint a viadalon megsérült a válogatott egyik alapembere, Hegedűs Áron, aki a 105 kilós mezőnyben indult volna, de a bemelegítésnél megsérült a keze, s már meg is műtötték.

Berke Lóránd, a szövetség elnöke szerint sikeres Eb-t zártak.

„Egyrészt 19 év után ismét van Magyarországnak összetett aranyérme Európa-bajnokságon, másrészt a magyar indulók kitettek magukért. A világcsúcson kívül több egyéni rekordot is jegyzett a nemzeti csapat, és országos rekord is volt. Nagyon sajnálom, hogy Hegedűs Áron nem tudott versenyezni, és a sérülése miatt végül műtétre került sor, mielőbbi felépülést kívánunk neki” – összegzett.

A magyarok a tavalyi nemzetek közötti Eb-rangsorban a 13. helyen végeztek, idén viszont az előkelő 5. helyen zártak a 25 országot felvonultató mezőnyben.

Borítókép: European Powerlifting Federation via Magyar Erőemelő Szövetség

További tartalmak